Guvernul CIOLOȘ are grijă de imigranții alocați de UE, însă își bate joc de profesori, pensionari și bugetari

S-a lansat harta serviciilor naționale destinate imigranților. Pe baza hărții am aflat și județele unde vor fi trimiți imigranții. Potrivit sursei citate, cele 12 județe sunt: Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Sibiu, Suceava, Timiș.

A fost lansată harta serviciilor naționale destinate imigranților, un instrument care vine în sprijinul migranților aflați în România.

Concret, aceștia pot accesa informații centralizate despre serviciile disponibile la noi. Potrivit hărții, în doar 12 județe și în municipiul București există organizații neguvernamentale care oferă servicii specializate pentru imigranți.

refugiati-africa

„Serviciile constau în principal în oferirea de informații și consiliere pentru obținerea permisului de ședere și muncă în România, accesarea serviciilor medicale și a sistemului educațional (pentru echivalarea și recunoașterea diplomelor de studii, înscrierea copiilor la școală etc.), dar și sprijin în găsirea unei locuințe sau medierea în relația cu instituțiile publice. Unele asociații și fundații derulează activități culturale și sociale, cursuri de limba română și acomodare culturală sau oferă asistență materială pentru depășirea unor situații de risc în care se află imigranții vulnerabili”, se arată întrun comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cele 12 județe sunt: Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Sibiu, Suceava, Timiș.

medrefugees
Cu toate acestea, Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), cu birouri în toate municipiile reședință de județ, este instituția responsabilă de reglementarea intrării și șederii cetățenilor străini în România. „La structurile teritoriale ale acestora se depun cereri de azil, se solicită permise de ședere temporare sau permanente,  reîntregirea familiei, autorizații de muncă sau alte documente oficiale”, arată comunicatul.

Harta poate fi consultată aici.

sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *