Procurorii din cadrul Tribunalului Vâlcea au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a șefului de penitenciar din cadrul Penitenciarului Tg. Jiu

Biroul de Informare şi Relaţii cu Publicul, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Tribunalului Vâlcea au dispus la data de 19.05.2016 trimiterea în judecată în stare de arest preventiv, a inculpaților:

 • Dăianu Ioan Daniel pentru pentru comiterea infracţiunii de luare de mită;
 • Mutu Dumitru Dan  pentru comiterea infracţiunii de dare de mită;
 • Sărsan Toma Dacian pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În luna aprilie 2016, agentul şef principal de penitenciar Dăianu Ioan Daniel, în cadrul Penitenciarului Tg. Jiu, a pretins suma de 1000 euro de la Mutu Dumitru Dan (deţinut în Penitenciarul Tg. Jiu în executarea unei pedepse privative de libertate în regim semideschis) şi inculpatul Sărsan Toma Dacian, în schimbul îndeplinirii atribuțiilor sale de serviciu referitoare la formularea unei propuneri de acordare a recompensei constând în permisie pentru 3 zile pentru deținutul Mutu Dumitru Dan, primind efectiv, la data de 28 aprilie 2016 suma de 500 euro și două sticle cu whisky marca Ballantines.

În cauză, s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurator asupra sumei de 500 euro şi a celor două sticle de whisky care au făcut obiectul mitei, identificate în posesia inculpatului Dăianu Ioan Daniel.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii luate dispuse în cauză.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Un comentariu la „Procurorii din cadrul Tribunalului Vâlcea au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a șefului de penitenciar din cadrul Penitenciarului Tg. Jiu

 • 29 mai 2016 la 1:07
  Permalink

  Bravo DGA Valcea! La Gorj nu s-ar fi intamplt nimic ptr. ca acolo are cumnatul la SRI Gorj, relatii la Primaria Tg. Jiu, CJ Gorj (juca fotbal la sala cu presedintele CJ, saptamanal), era in anturajul lucratorilor de la Serviciul de Informatii al penitenciarului, cu care isi bea cafeaua zilnic…
  Interesant ar fi sa se cerceteze si cati detinuti au plecat in permisie sau in invoire la propunerea acestuia (favorizarea infractorului), poate ca mai sunt si altii implicati, actele exista la penitenciar…. activitatea infractionara este mult mai extinsa..
  Poate afla si DGA Valcea, va multumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *