Marian Joiţa merită să rămână preşedinte la HCM

După plecarea lui Tomiţă Pleşa, preşedinte interimar la HCM Rm. Vâlcea a rămas tânărul profesor Marian Joiţa. Serios, aşa cum îi este caracterul, Marian şi-a luat munca la fel de în serios şi a creat un cadrul propice marii performanţe. Acesta a asigurat tot ceea ce a fost necesar pentru ca fetele să nu se gândească decât la ceea ce au de făcut pe teren, nu doar la meciurile oficiale ci şi la antrenamente.

Odată cu finalul sezonului (şi îndeplinirea obiectivului stabilit de principalul finanţator, Primăria Râmnicului – locul 8) Marian Joiţa n-a intrat în vacanţă. Dimpotrivă, acesta şi-a accentuat munca, asta datorită faptului că mai multe jucătoare erau la final de contract şi trebuiau demarate discuţiile cu ele pentru eventuala prelungire a înţelegerii dintre cele două părţi (Clubul HCM şi jucătoare).

Efectul pozitiv al muncii de până acum a lui Marian Joiţa s-a văzut imediat. Trei dintre jucătoarele de bază ale echipei (sezonul trecut) au fost convinse să continue la echipă şi în campionatul viitor. Munca de convingere a altor jucătoare să îmbrace şi sezonul viitor tricoul HCM-ului continuă. Cu calm, cu tact, cu argumente din partea lui Marian şi cu pedagogia specifică unui om care învaţă zi de zi din experienţe proprii, care nu e arogant, care e apropiat de fete, care le înţelege, încearcă să le ajute (atzât cât îi ermite funcţia) şi, cel mai important lucru, CARE LE RESPECTĂ!

Acesta este Marian Joiţa, cel care în scurt timp trebuie să devină preşedinte plin la HCM (eliminându-se astfel sintagma „interimar”). Pentru că Marian nu face politcă (eventual politica sportului), nu acceptă compromisuri care să ducă la alte lucruri, nu vrea jumătăţi de măsură şi ar fi păcat ca după munca lui de până acum şi cea din viitor, să vină altcineva „la masa întinsă” şi să culeagă roadele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *