BREAKING NEWS! ȘOC ÎN SPORTUL ROMÂNESC: Lucian Bute ne a făcut de râs!! S-A dopat. Prima reacție a celor doi boxeri

Lucian Bute s-a dopat! Este vestea cutremurătoare care vine din Canada. Bute a picat testul anti-doping după meciul cu Badou Jack, din aprilie.
Cel care a confirmat vestea incredibilă Yvon Michel, președintele Interbox, clubul canadian la care evoluează Lucian Bute. Conform președintelui federației WBC, variantă la care a boxat Bute cu Badou Jack, a spus că Bute s-a dopat. Mauricio Sulaiman a anunțat că Bute a picat testul cu ostarine, un steroid anabilozant interzis. Mai multe amănunte despre ce va urma, o suspendare sau altă pedeapsă, vor fi făcute zilele următoare.
Bute a terminat la egalitate meciul cu Badou Jack disputat pe 30 aprilie, la Washington.
Cel mai probabil Bute va fi suspendat, astfel că își va încheia într-un mod rușinos cariera.
Ostarine este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (ŞARM – selective androgen receptor modulator) produs de GTx Inc., care se afla încă în stadiul de dezvoltare (cel puţin la nivel oficial). ŞARM fac exact ceea ce le spune şi numele. Un compus (nu un steroid anabolic) care are capacitatea de a stimula receptorii androgeni (la fel ca steroizii anabolizanţi şi androgeni). Din nefericire, fiind un produs încă în dezvoltare, marea parte a testelor au fost făcute pe rozătoare şi doar câteva pe oameni. Cu toate acestea, a fost folosit de un număr mare de oameni, cu scopul de a îşi îmbunătăţi aspectul fizic.
Ostarine este o formă orală (pastile sau picături) şi cu o mare biodisponibilitate de agonist selectiv pentru receptorii androgeni, care are efecte anabolice în ţesutul mucular şi ţesutul osos. Nu are niciun efect asupra hormonului luteinizant (LH) şi nici asupra FSH-ului. Are totuşi impact asupra mărimii prostatei, cu o putere androgenă de 1,3 din puterea să anabolica.
Cu toate acestea este un raport bun, pentru că anabolismul sau este în mare acelaşi cu cel al testosteronului. Poate creşte şi densitatea minerală în oase, în funcţie de doză, dar şi forţă mecanică, pe lângă faptul că poate reduce stratul adipos şi creşte masă musculară lina.
Perioada de înjumătăţire este de 24 de ore.
Există şi o altă formă de ŞARM, numită S-4. Este asemănătoare cu Ostarinul, dar perioada sa de înjumătăţire este de 4 ore. S-4 este folosit mai ales în perioadele de definire, nefiind la fel de anabolic ca Ostarine.
Ca şi aplicaţii practice prezintă toate datele pentru a fi folosit în terapia de înlocuire a hormonilor androgeni, şi este posibil ca în viitor să înlocuiască testosteronul. În lumea culturismului şi sportului, Ostarine este folosit ca înlocuitor al testosteronului. Un avantaj pentru sportivi este că momentan nu se afla pe lista substanţelor interzise (deşi acest lucru se poate schimba rapid).
Efectele secundare includ mărirea prostatei (1/3 faţă de testosteron), acnee şi ten uleios şi efecte secundare vizuale (puncte mici care plutesc în aer, tentă gălbuie a obiectelor privite). Retenţia de apă, ginecomastia şi alte efecte secundare legate de steroizi nu sunt prezente. Efectele secundare vizuale sunt asociate mai ales cu S-4.
Chiar dacă se spune că nu inhiba secreţia proprie de testosteron, dacă este folosit în doze mari mai mult de 4 săptămâni acest lucru se întâmplă, şi este nevoie de o terapie post ciclu, la fel ca în cazul steroizilor. Dar, dacă este folosit în doze sub 25 mg, pe perioade scurte (4-5 săptămâni) nu inhiba secreţia proprie. Mai mult, este folosit de mulţi în cadrul terapiei post ciclu, la doze mici de 6-12 mg pentru a păstra masă musculară după un ciclu de steroizi. S-4 nu se foloseşte niciodată în terapia post ciclu fiind mai supresiv.
Iniţial, nu au fost mulţi cei care au folosit Ostarine, sau alte produse din categoria ŞARM, pentru că sunt recent apărute pe piaţa neagră, iar pe căile legitime este încă în teste. Probabil că cel mai des era folosit de sportivii de elită. În prezent, există şi suplimente sportive care susţin că au la baza SARM-uri.
Doza optimă pentru culturişti şi sportivi, din ce s-a constatat până acum, este de 12,5 mg – 25 mg mg/zi. Se ia toată doza deodată, înainte de antrenamente, sau dimineaţă, în zilele fără antrenament. Se foloseşte mai ales în cicluri de 4-8 săptămâni. S-4 se foloseşte la doze de 20-50 mg/zi, mai ales în cicluri de 4-6 săptămâni, pentru definire. Doza zilnică se împarte în două, din cauza perioadei mici de înjumătăţire.
Ostarine se poate folosi în orice ciclu de steroizi în locul testosteronului, având avantajul de a nu provoca retenţie de apă, şi duce şi la creşterea semnificativă a forţei. S-4 este ideal înainte de concursuri sau în perioadele de definire. Faptul că se administrează oral le va face foarte atractive pentru începători.
Ostarine are şi proprietăţi de vindecare a articulaţiilor, fiind util celor cu accidentari vechi.
Din relatările celor care l-au folosit, efectele secundare nu sunt pronunţate (dar suprimarea secreţiei proprii de testosteron are de regulă loc, mai ales la ciclurile care depăşesc 4 săptămâni şi mai ales când vine vorba de S-4), şi efectele sale anabolice sunt bune. S-4 poate fi comparat cu Anavar, având şi capacitatea de a da un aspect striat şi dur muşchilor. Ostarine poate adăuga ceva mărime, şi păstra definiţia musculară. De asemenea, utilizatorii sutin ca S-4 are efecte secundare mai pronunţate faţă de Ostarine.
Mulţi spun că cei doi ŞARM se completează reciproc foarte bine, şi merg de minune împreună, în cicluri de câte 6-8 săptămâni. Dar mulţi aleg Osterine în detrimentul S-4, din cauza fricii de efecte secundare vizuale.
O altă metodă de a folosi SARM-uri este ca o legătură între două cicluri de steroizi.
Se găsesc relativ greu pe piaţa neagră, şi probabil preţurile sunt pe măsură. Compania producătoare a declarat că nu a făcut publică formula chimică a Ostarinului sau a S-4, dar se pare că din informaţiile care circulă pe internet a putut fi reprodusă şi de alţii. Încă nu s-au raportat falsuri, dar probabil vor apărea foarte curând, din cauza renumelui pe care aceste două substanţe deja încep să şi-l facă. Sunt zvonuri şi că anumite firme folosesc deja substanţe din categoria ŞARM în suplimentele sportive, profitând de faptul că ŞARM nu sunt încă incluse pe nicio listă de substanţe interzise.

hqdefault

Prima REACȚIE a lui Lucian Bute după ce a fost prins dopat
Boxerul Lucian Bute a fost depistat pozitiv cu o substanță interzisă, după meciul cu Badou Jack, din aprilie. Bute a picat testul cu ostarine, un steroid anabilozant interzis. Boxerul român se declară surprins și susține că nu a folosit niciodată substanțe interzise.
„Ieri a apărut o ştire că am fost testat pozitiv pentru o substanţă interzisă după meciul cu Badou Jack. Nu am amănunte pentru că nu am primit încă rezultatul oficial al laboratorului folosit de către comisia atletică din WASHINGTON. Personal, eu sunt surprins şi dezamăgit de această ştire. Am o lungă carieră în spate şi am fost testat anti-doping de zeci de ori fără să am vreodată un test positiv. Comform protocolului va avea loc un nou test la eşantionul „B” şi voi aştepta acest nou test înainte să fac alte comentarii. Nu am folosit niciodată substanţe interzise şi sunt convins că se va face lumină în acest dosar”, afirmă Lucian Bute, într-un mesaj publicat în română și franceză pe pagina sa de Facebook.
Ulterior, Lucian Bute a făcut precizări suplimentare într-un comunicat de presă.
„Sunt surprins şi tulburat de această ştire. Nu înţeleg de ce ar fi condus la acest rezultat pozitiv. Am trecut întotdeauna toate examenele necesare, de când am devenit campion mondial. Mai recent, în timpul antrenamentelor pentru meciul împotriva lui DeGale în Quebec, în noiembrie anul trecut, am fost testat de opt ori, de la începutul pregătirii până în ziua meciului. Nu am luat nimic şi nu am folosit niciodată substanţe interzise! Am încredere deplină în echipa mea. Va exista o analiză a probei B şi sunt încrezător că rezultatul va fi negativ „, a declarat Bute într-un comunicat de presă emis de clubul GYM, care îl reprezintă pe Bute.
Cel mai probabil, Lucian Bute va fi suspendat, ceea ce va însemna automat și sfârșitul carierei sale.

Reacția lui Badou, după ce Bute a fost prins dopat
Badou Jack, adversarul lui Lucian Bute în meciul din 30 aprilie, în urma căruia romanul a fost depistat pozitiv cu ostarina, a declarat că dopajul în box este foarte periculos, putând duce la decese.
„El nu m-ar putea învinge nici dacă ar lua ceva. Am câştigat lupta. Toată lumea a crezut că am câştigat. Nu ar fi trebuit să fie egalitate în primul rând. Să sperăm că ar putea fi schimbată într-o victorie”, a spus Jack pentru ESPN, potrivit News.ro.
El a adăugat ca dopajul înseamnă înşelătorie şi poate cauza decese în box.
„Este înşelătorie. Asta nu face bine afacerii. Poţi muri în ring. Este rău. Îmi place Bute ca persoană. Este un băiat de treabă, dar nu e bine deloc. Îţi pui viaţa în pericol de fiecare dată când păşeşti pe ring şi adversarul trişează? Poţi muri. Orice se poate întâmpla în box”, a afirmat suedezul.
Badou Jack mai spune că nu se aştepta ca Bute să fie depistat pozitiv, pentru că romanul i-a părut un tip onest.
Bute a fost depistat pozitiv cu ”Ostarine”, o clasă de medicamente care au efecte de creștere a masei musculare asemănătoare steroizilor, fără efectele lor secundare. Medicamentele din această categorie au fost interzise în 2008.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *