BREAKING NEWS! Palatul Cotroceni înconjurat de sute de protestatari care își strigă nemulțumirile față de modul în care sunt tratați

La Cotroceni este ziua protestelor. Sute de protestatari s-au adunat și își strigă nemulțumirile față de modul în care sunt tratați. Sindicalişti afiliaţi Blocului Naţional Sindical sunt nemulţumiţi de legislaţia muncii şi vor să discute cu o echipă de consilieri ai preşedintelui Klaus Iohannis. Protestele vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis se întâlneşte luni cu prinţul Charles al Marii Britanii la Palatul Cotroceni.

5899742De asemenea, sindicaliștii îi cer președintelui României să medieze în regim de urgență o întâlnire cu Guvernul pentru a identifica împreună care sunt modificările cu caracter de urgență ce ar trebui să apară în legislația muncii.
„Suntem astăzi la Cotroceni și nu la Guvernul României pentru că îi cerem președintelui României Klaus Iohannis să își ia în serios prerogativele constituționale, să respecte ceea ce scrie la Constituția României. Îi cerem președintelui României în ordine: să medieze în regim de urgență o întâlnire cu Guvernul României pentru a identifica împreună cu acesta care sunt modificările cu caracter de urgență ce ar trebui să apară în legislația muncii, în legislația negocierilor colective și nu în ultimul rând în legislația care dă posibilitatea lucrătorilor să își apere drepturile prin exercitarea dreptului la grevă. De asemenea, îi cerem președintelui să someze Guvernul României astfel încât acesta să își respecte obligațiile legale pe care le are”, a afirmat președintele BNS, Dumitru Costin. Acesta a mai spus că îi cere președintelui României să meargă în Parlament și să adreseze un mesaj privitor la nevoia de a dezbate și aproba cu maximă rapiditate proiectele de modificări legislative care zac în Parlament de aproape doi ani.
Şeful statului l-a mai primit la Cotroceni pe prinţul Charles şi anul trecut, pe 31 mai. O lună mai târziu, acesta şi-a lansat propria fundaţie la noi în ţară, o organizaţie caritabilă care urmăreşte să sprijine agricultura şi dezvoltarea durabilă în România. Tot luni, Prinţul de Wales se va mai întâlni cu premierul Dacian Cioloş şi cu Principesa Margareta. Moştenitorul coroanei britanice deţine o casă în satul Viscri, judeţul Braşov şi alte două proprietăţi în Valea Zălanului, județul Covasna.

sursa: sokant.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *