Ministrul Finanțelor despre impozitarea bisericilor: „Toată lumea ar trebui să plătească impozite…. într-o lume ideală”

Toată lumea ar trebui să plătească impozite…. într-o lume ideală, este de părere ministrul Finanţelor. Este răspunsul pe care Anca Dragu, invitată la emisiunea „În faţa ta” de la digi Tv, l-a dat la întrebarea dacă susţine impozitarea bisericii.

În urmă cu un an, Biserica Ortodoxă Română s-a arătat deschisă pentru o discuţie pe tema impozitării veniturilor.

Biserica a pus însă şi unele condiţii: cere statului să ţină cont de faptul că i-au fost retrocedate doar o parte din bunurile confiscate de regimul comunist.

Anca Dragu: „Pentru impozitare avem un principiu de bază în fiscalitate, principiul de bază este acela al universalităţii. Practic, în principiu, toată lumea ar trebui să plătească impozite într-o lume ideală, da? În anumite momente există categorii de persoane sau de activităţi care sunt scutite de la plata acestor impozite”.

sursa: fn24.ro

4 comentarii la „Ministrul Finanțelor despre impozitarea bisericilor: „Toată lumea ar trebui să plătească impozite…. într-o lume ideală”

 • 30 mai 2016 la 16:29
  Permalink

  Sunt total deacord cu plata taxelor de catre toti si opririi evaziunii.Daca biserica doreste restituirea „tuturor avutiilor” sunt deacord dar cu o conditie.Salariile pe care le primesc preotiide la Stat sa fie sistate.Sa se gospodareasca singuri.

  Răspunde
 • 30 mai 2016 la 18:37
  Permalink

  Intr-o lume ideala, n-ar trebui sa existe impozite, asadar nici statul, pardon, banda de jefuitori ai celor ce produc. Nimic nu justifica jecmanirea populatiei cu peste 50% din ceea ce primesc in schimbul muncii lor, de catre un stat hot, corupt, politienesc, imbuibat, supradimensionat, puturos, mincinos si dusman al cetatenilor. Intr-o lume ideala, voi, erori ale naturii, greseli genetice infecte, nu ati exista.

  Răspunde
 • 30 mai 2016 la 22:19
  Permalink

  La referendum,romanii au cerut 300 parlamentari.Raspunsul parlamentarilor a fost cam ASA,VA aratam noi CE putem SI au decis Sa fie 600.Deci daca nu respectati vointa poporului,poate facem o revolutie.Adevarata ,nu ca lovitura de stat din 89 SI Sa vedeti atunci pedepse

  Răspunde
  • 31 mai 2016 la 6:23
   Permalink

   legatura la ..Dolhasca unde scimba trenul, nu-i asa ?

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *