BREAKING NEWS! Guvernul Cioloș va duce România într-un nou colaps financiar: vine “Marele Împrumut de la FMI!”

Din ce în ce mai des, membri ai guvernului technocrat încep să plaseze în luările lor de poziţii publice câte o aluzie discretă la faptul că “nu ajung banii”. De fapt, aproape că a devenit un laitmotiv al guvernării tehnocrate faptul că nu se pot demara noi proiecte, indiferent de domeniul de activitate, din cauza bugetului insuficient.

Ceea ce lasă să se înţeleagă, totuşi, că sunt suficiente fonduri, barem pentru păstrarea în parametri normali a actualei balante de plăţi informează enational.ro
Mai mult chiar, cu puţină vreme în urmă, Ministerul Finanţelor a anunţat nu doar ca încasările la buget merg strună, dar s-ar fi depăşit până şi baremul maximal atins de guvernarea precedentă. Şi, mai ştii, poate că aşa o şi fi. Numai că, după cum reiese din informaţiile intrate în posesia noastră, din acest punct de vedere cel puţin România se apropie de un veritabil colaps financiar, fiind prevăzută o scădere dramatică a procesului de colectare a taxelor şi impozitelor pentru a doua jumătate a anului în curs. Lucru ştiut foarte bine de mai multe înalte autorităţi ale statului român. Aşa că, în lipsa unei alte soluţii viabile pe termen scurt, guvernanţii iau deja tot mai în serios varianta de a apela la “salvatoarea” creditare externă. Mai mult chiar, după cum susţin sursele noastre, premierul Dacian Ciolos este deja gata să dea verde contractării unor împrumuturi masive, purtându-se chiar primele negocieri secrete în acest sens.

Nu mai sunt bani!
A fost nevoie ca să se enerveze până şi altfel “autistul” Klaus Iohannis pentru că ministrul Finanţelor să găsească, în cele din urmă, o rezervă bugetară pentru a da drumul la plata noilor indemnizaţii pentru mame. Proiect susţinut intens de către preşedintele României, care altfel risca să se facă public de râs. Numai că “încăpăţânarea” celor de la Finanţe, care s-au împotrivit atât de îndârjit demarării acestui proiect nu se datorează în niciun caz vreunei rele intenţii, ci datorită faptului că pur şi simplu nu prea mai sunt bani la buget! Cel puţin pentru cheltuielile suplimentare ale actualului exerciţiu bugetar. Şi miniştrii de resort, alături de premierul Dacian Ciolos cunosc foarte bine nu doar acest lucru, dar şi faptul că perspectivele pe termen scurt sunt cum nu se poate mai sumbre.

Ultima supapă
Ce-i drept, mai există un “debuşeu” prin care să se acopere lunile iunie şi iulie. Pentru că experţii în finanţe au păstrat o rezervă strategică, pentru ca să se poată raporta că s-a mers pe plus cu colectarea şi în aceste două luni. Va fi însă ultima “supapa” prin care se va da drumul la ceva bani pe piaţă, pentru că pe urmă va veni potopul. Iar cei împuterniciţi şi presaţi de guvern să strângă bani, cât mai mulţi bani, ştiu foarte bine că nu mai au de unde. Pentru că micii contribuabili s-au înghesuit în primele luni ale anului să-şi achite dările, atraşi de micile reduceri oferite. Iar pe comercianţi deja nu se mai poate trage, pentru că aceştia sunt pur şi simplu secătuiţi. Aşa că mulţi dintre ei prefera să nu mai plătească nimic la stat, până ce nu se judecă, “la sânge”, cu acesta. Şi cum instituţiile statului au început să piardă respectivele procese pe bandă rulantă, tot mai mulţi patroni aleg această formă juridică de protest împotriva unui stat pe care îl acuză că pur şi simplu a ajuns să-i “jupoaie”.

Ne îndatorăm la greu
Şi astfel s-a ajuns la situaţia în care emisari ai guvernului roman să reia legăturile cu marii jucători de pe piaţa bancară mondială, în încercarea de a ne deschide noi linii de creditare. Aşa că este foarte posibil ca, pe sfârşitul mandatului său, premierul Ciolos şi guvernul tehnocrat să aducă o importanţă infuzie de capital la buget, dar, din păcate, nu una provenită din performanţele economice sau din eradicarea marii evaziuni fiscale. Ci, pur şi simplu, din împrumuturile externe atât de impovoratoare, după cum ştiu deja generaţii întregi de romani din propria experienţă.

sursa: alternativenews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *