Nu mor caii… când vor câinii

Freamătă târgul de grija noastră, a Info Puls – Etalon TV. Cică am murit… de vreo cinci zile. Nici mai mult, nici mai puţin. Am sucombat brusc înainte de a ne naşte din cauza unor greşeli de marketing comise de patronul postului, economistul  Florin Brăgău.

Eroare totală, stimabililor!

Nu am crăpat aşa cum v-aţi dorit, ba dimpotrivă… am devenit asociaţi egali cu fosta conducere a televiziunii. V-am stricat incantaţiile, nu-i aşa? Aţi aprins degeaba lumânările sau la capătul greşit.

Mai avem o veste proastă: ne luăm salariile la timp, după ceas.  Şi încă ceva… sunt salarii decente, cu mult peste mizeriile de salarii oferite de ceilalţi patroni de presă care, de cele mai multe ori, uită ziua de salarii… cu lunile.

Tot din publicaţiile locale am aflat că suntem singurul ziar scos la „produs”, o adevărată minune dacă luăm în calcul un amănunt semnificativ… noi nu am luat niciun leu  de la RAJDP,  CET sau de la unităţile înfiinţate şi subordonate CET-ului special pentru căpuşarea banilor.

Nu figurăm pe lista celor care au căpuşat societăţile vâlcene, nu ne judecăm cu niciuna în instanţele de judecată.

Nu am produs ca alţii sute de milioane de lei sau miliarde într-o singură lună de zile pe servicii inexistente care fac obiectul unor procese.

Şi dacă tot vorbim despre profesionalism şi deontologie,  Info Puls – Etalon TV nu şi-a sabotat niciodată colegii din presă, dimpotrivă. Nu ne-am făcut un scop din  denigrarea unor colegi doar pentru a pune mâna pe doi lei în plus la un contract. Nu am făcut-o din decenţă. Există o piaţă liberă care funcţionează pe principiul concurenţei, nu pe şantaj sau  denigrări ordinare.

S-a tot vorbit despre  aşa zisa „lipsă de calitate” a angajaţilor, calitate care se încadrează perfect pe legislaţia actuală şi, de ce nu, pe calitatea celorlalţi actori de pe scenă şi mă refer aici la parlamentari, primari, consilieri etc. La prima vedere ar putea părea frustrant să-ţi  faci studiile în altă specializare, nu în jurnalism,  şi să ajungi să redai declaraţiile unor indivizi, să fii un simplu reportofon, un „scribălău,  un job ce poate fi făcut de orice persoană cu spirit analitic, dar este o alegere asumată, ceilalţi nu au nicio vină pentru alegerea făcută.

Implicarea lui Florin Brăgău în politică este un subiect la fel de disputat, cică   „aventurierul politic” Florin Brăgău nu prea are ce să caute într-o lume plină de „fecioare”, toate cu doctorate luate pe bani, câte unul pe an, dacă se poate, să dea bine la CV. Tâmpeniile aruncate în spaţiul public nici nu mai contează.

Mediul politic s-a „profesionalizat” atât de mult în ultimii ani încât un intrus, în cazul de faţă Florin  Brăgău, dereglează sistemul. Apariţia lui pe „sticlă” provoacă adevărate coşmaruri unor indivizi cu probleme grave de percepere a realităţii… se cred miezul din dodoaşcă, ca să cităm un „clasic” în viaţă, şi-şi dau cu părerea, deşi nimeni nu le-o cere.

Pentru astfel de cazuri a fost inventată telecomanda, e drept că n-ar strica nici achiziţionarea unei oglinzi ceva mai mari, dacă situaţia o cere.

În toată lumea civilizată politica unui trust de presă este construită în funcţie de interesele patronatului, bineînţeles cu condiţia respectării regulilor impuse de CNA. În rest, totul e permis, chiar şi apariţiile zilnice pe ecran.

Da, Florin Brăgău şi-a cumpărat o jumătate de televiziune şi vrea să-şi transmită zilnic mesajul politic. Nu e nici ilegal, nici nociv, dar poate fi constructiv dacă mesajul implică redescoperirea valorilor naţionale sau semnalarea derapajelor politice şi nu numai.

În concluzie, nu mor caii când vor câinii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *