REVOLTĂTOR! Imigranții musulmani din Elveția, susținuți de ONG-uri, cer modificarea drapelului

Un grup de imigranţi au cerut ca embletica cruce albă aflată pe drapelul Elveţiei să fie scoasă pentru că este un simbol al creştinătăţii.
Aceştia spun că steagul nu mai reprezintă Elveţia multiculturală din momentul de faţă. Un reprezentant al asociaţiei Second@s Plus a relatat că în curând vor începe o campanie amplă la nivel naţional pentru a-i ruga pe cetăţenii elveţieni să fie de acord cu adoptarea unui drapel care să nu-i mai ofenseze pe musulmani.
Propunerea acestora a fost primită cu mult negativism şi s-ar putea să crească nivelul de antipatie faţă de imigranţi.
Un reprezentant al SVP (Partidul Popular Elveţian) spune că cerinţele comunităţii de musulmani sunt „inacceptabile”. „Nu e nimic în neregulă cu steagul nostru. Nu e nimic de schimbat. Următorul lucru pe care-l vor cere probabil va fi să modificăm Constituţia.”
Marianne Binder, purtător de cuvânt pentru creştin-democraţii elveţieni (CVP) a spus că „steagul elveţian este parte din identitatea naţională, mai exact pentru că arată latura noastră primitoare pentru toţi cei care vor să se implice activ în societate, chiar şi pentru imigranţi.”
Populaţia de confesiune musulmană s-a cvintuplat faţă de 1980, iar majoritatea acestora sunt imigranţi care provin din Turcia, relatează Institutul Gatestone.
Faţă de poziţia autorităţilor române care au acordat teren gratuit pentru construirea moscheei în Bucureşti, reprezentanţii politici ai Elveţiei spun că sprijinirea de către Guvernul turc pentru construcţia acestora este ,,pur şi simplu o măsură strategică prin care se încearcă islamizarea Europei.”
Erdogan a reacţionat şi a spus că sprijină construirea acestor moschei pentru că sunt locuri în care imigranţii pot găsi linişte prin rugăciune, iar trecerea la o altă religie în afară de cea musulmană este o „crimă împotriva umanităţii”.

sursa: 9am.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *