ȘTIRE BOMBĂ! „SATAN 2”, racheta nucleară pe care o vor folosi rușii pentru a rade de pe faţa pământului ROMÂNIA. Focosul nuclear care poate distruge un un teritoriu cât statul Texas sau cât Franţa

Rusia se pregăteşte să testeze una dintre cele mai temute arme ale sale, Satan 2, focosul nuclear care poate distruge un un teritoriu cât statul Texas sau cât Franţa, scrie Express.co.uk.

Russia-Sarmat-Missile

Noua rachetă intercontinentală a Rusiei ar întrece celebra Voevod, cunoscută în Occident sub numele de Satana, şi ar putea deveni cea mai mare rachetă de acest tip produsă până acum, putând transporta până la 12 încărcături nucleare.

SATAN

Presa din Rusia scrie că „racheta poate şterge de pe faţa Pământului un teritoriu de dimensiunea Texasului”. Comentariile ruşilor sunt interpretate ca mesaje de intimidare la adresa SUA.

satan2

Potrivit specialiştilor, racheta ar fi invizibilă pentru sistemele anti-radar şi s-ar deplasa cu o viteză atât de mare încât scuturile de apărare s-ar dovedi inutile. Noua rachetă rusească Sarmat ICBM, la care se lucrează de 7 ani şi care va fi gata de teste în vara acestui an, va fi echipată, între altele şi cu o ogivă de 10 tone.

După ce noua rachetă va fi terminată, Sarmat va înlocui racheta strategică R-36M2 Voyevoda, poreclită de către forţele NATO „SS-18 Satan”. Până în 2018, „Sarmat” trebuie să fie disponibilă pentru forțele armate ruse. Ea va efectua zboruri suborbitale până la punctul în care focoasele se desprind și sunt capabile să lovească ținte independente.

sursa: reporter24.ro

Un comentariu la „ȘTIRE BOMBĂ! „SATAN 2”, racheta nucleară pe care o vor folosi rușii pentru a rade de pe faţa pământului ROMÂNIA. Focosul nuclear care poate distruge un un teritoriu cât statul Texas sau cât Franţa

  • 2 iunie 2016 la 10:39
    Permalink

    Inteleg ca este pentru americani, ca este si intercontinentala, si ca poate rade un Texas intreg. Acolo trebuie trimisa ca aia (americanii) tot baga batul prin gard si-i zgandara pe rusi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *