BREAKING NEWS! Cuplul prezidențial se pregătește să facă o „vizită oficială” în Brazilia pentru a vedea Carnavalul de la Rio și Jocurile Olimpice

Prioritatea absolută a agendei externe a Preşedintelui României este onorarea promisiunii făcute primei doamne, mare iubitoare de sport, de a asista pe viu la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Rio, dar și a celebrului carnaval. Aşa că, pentru a masca atât cât se mai poate după dezvăluirile din presă, bieţii responabili ai Administraţiei Prezidenţiale trebuie să găsească acum soluţii prin care să-i convingă pe români că, tocmai în acea perioadă, cuplul prezidenţial va desfăşura un turneu oficial în America de Sud.
„Pentru acţiuni de reprezentare a intereselor României pe plan internaţional”, desigur, după cum sună deja ciornă pregătită la Cotroceni pentru clipa când se va da drumul la acest „breaking news”.

unidos_da_tijuca_96816800

Ce-i drept, din păcate pentru sportul românesc, micuţa delegaţie a ţării noastre pentru Olimpiadă nu doar că nu sporeşte sub nicio formă, dar, în urma scandalurilor de dopaj, ea scade dramatic.
Însă sub nicio formă acest mic amănunt nu este luat în calcul la Cotroceni ca un impediment pentru că prima doamnă să nu se poată afişa în tribună oficială de la Rio, unde, pentru că doar asta este „pretextul”, va lua loc şi Klaus Iohannis, în calitate de „preşedinte consort”. Însă cum vacanţele lungi şi exotice sunt oricum pe gustul cuplului prezidenţial, acum se fac eforturi disperate de a mai contracta ceva vizite la înalt nivel pe continentul sud-american, pentru că, după Brazilia, Argentina şi Mexic să figureze şi ele drept destinaţii ale „vizitei oficiale de stat”, relatează Naţional.

k-iohannis-c-iohanis-israel

Să sperăm totuşi că, barem în ultima clipă, consilierii cu cap de la Cotroceni vor reuşi să le pună pofta în cui „iohanisilor”, deşi avionul privat a fost deja antamat şi s-au făcut şi calculele pentru banii primiţi în avans pentru decontarea cheltuielilor pentru costisitoarea vacanţă din august.

1,5 milioane lei
Doar în aprilie, pentru deplasările în străinătate ale administraţiei Iohannis s-au decontat de la buget 1,5 milioane lei (adică 15 miliarde de lei vechi), sumă frumuşică, mai ales dacă ţinem cont că în această lună cuplul prezidenţial chiar nu a fost atât de plimbăreţ ca alte dăţi. Totuşi, iniţiaţii sistemului ştiu bine ca în totalul sumei decontate într-o lună nu intra doar banii cheltuiţi pur şi simplu atunci, dar şi avansurile date pentru pregătirea anumitor vizite. Iar cum cuplul prezidenţial s-a sictirit să fie criticat pe facebook pentru participarea cu „sepepistul” din dotare la alergări în scop umanitar sau pentru încurcarea traficului în fiecare week-end în Militari şi pe Valea Oltului, singura soluţie găsită a fost să se stea cât mai mult pe „afară”. Ceea ce înseamnă deci că trebuie şi mai mulţi bani în avans pentru pregătirea tot mai deselor şi mai lungilor vacante care urmează.

Avionu-i gata
Desigur că, atunci când te pregăteşti să pleci într-o vacanţă, fie ea şi pompos denumită drept „vizită oficială”, primul lucru la care trebuie să te gândeşti este transportul. Atât al antemergătorilor care pregătesc vizită, în cazul soţilor Iohannis, cât şi a lor în persoană. Iar dacă antemergătorii se vor deplasa la Rio cu curse aeriene de linie, în schimb, după cum reiese din informaţiile intrate în posesia naostra, deja s-au şi stabilit coordonatele „cursei aeriene speciale pentru efectuarea deplasării externe a delegaţiei oficiale şi de însoţire a României”. Asta că tot curge cu acuze la adresa magnatului Ion Tiriac, cum că este învăţat doar să facă profit de pe urma afacerilor derulate în România. Oricum, soţii Iohannis, dacă tot şi-au pus în gând să ajungă sub orice formă la Rio, nu se vor duce singuri, ceea ce presupune cheltuieli suplimentare pe măsură, fie şi dacă ne gândim doar la „cazarea membrilor delegaţiei oficiale şi de însoţire a României şi a antemergătorilor”, într-o perioadă în care preţurile la hotelurile din capitala Braziliei vor exploda pur şi simplu.

Carnavalul_de_la_Rio

Deci, uite că mai întâlnim şi romani fericiţi. Care nu doar că se mulţumesc cu o „vacanţă” de un week-end la autoservirile de pe litoral, dar mai au şi şansa de a-şi putea deconta în avans cheltuielile. Aşa că pentru cei care vor vedea deschiderea de la Rio doar la televizor, ce să zicem… „Ghinion”!

sursa: stiripesurse.ro

Un comentariu la „BREAKING NEWS! Cuplul prezidențial se pregătește să facă o „vizită oficială” în Brazilia pentru a vedea Carnavalul de la Rio și Jocurile Olimpice

  • 3 iunie 2016 la 13:22
    Permalink

    la asemenea vizite OFICIALE ,no coment !!!!!!!! pina nu iau pensia …..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *