EXCLUSIV Dosar penal pentru şantierul din centrul Râmnicului

11 persoane şi patronul unei firmei din Dâmboviţa vor da cu subsemnatul în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe  lângă Judecatoria Râmnicu Vâlcea.

Cele 11 persoane  anchetate sunt muncitori aduşi din judeţul Dâmboviţa de către  Danegra Expert Care SRL, unul dintre subcontractaţii  lucrării din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea. Muncitorii au lucrat săptămâni întregi pe şantier fără forme legale, deşi  Danegra Expert Care SRL sau  Mitliv SRL, firma din Craiova care a câştigat licitaţia pentru realizarea acestui obiectiv au încasat sume importante de bani de la Primăria Râmnicu Vâlcea.

Zile întregi,  şantierul din centrul Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost monitorizat de catre anchetatori cu ajutorul unor camere video. Astfel, în fiecare dimineaţă, înaintea de începerea activităţii, muncitorii erau plătiţi cu câte 50 de lei. În data de 23 mai 2016,  întregul şantier a fost înconjurat de poliţişti din cadrul Inspectoratului  de Poliţie Judeţean Vâlcea şi de inspectorii ITM Vâlcea. În urma verificărilor s-a constat că 11 din cei peste 40 de muncitori de pe şantier lucrau la negru. Printre cei care au fost surprinşi de „vizita” inopinată a oamenilor legii pe şantier s-a numărat şi actualul viceprimar Eduard Vîrlan.

În urma acestei acţiuni s-a întocmit un dosar penal pentru muncă la negru, cercetările fiind continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Irina Rîpan

Un comentariu la „EXCLUSIV Dosar penal pentru şantierul din centrul Râmnicului

  • 7 iunie 2016 la 6:28
    Permalink

    Am spus-o de luni si luni de zile ca se va face puscarie pentru acest santier. Deocamdata se merge pe ideea „muncii la negru”. Stati sa vedeti cand se va actiona pe linia banilor platiti de primarie aiurea, pentru acest proiect gresit, pentru distrugerea centrului orasului.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *