DEZASTRU TOTAL pentru PNL și PDL. Tăriceanu face racolări pentru alegerile parlamentare. 4-5 deputați PNL care sunt în negocieri cu ALDE

Oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu au scos un scor bun la alegerile locale (6,3% scorul politic), iar liderii partidului se așteaptă ca la alegerile parlamentare să crească spre 10%.

Surse din ALDE ne-au explicat că există două rațiuni pentru care se așteaptă la o creștere. În primul rând este vorba despre faptul că ALDE a primit funcții de vicepreședinți de CJ în multe dintre județele unde a făcut alianță cu PSD, ceea ce va însemna forță financiară și organizatorică la nivel local.

În al doilea rând, la parlamentare va candida direct Călin Popescu Tăriceanu, un vehicul electoral important pentru partid, atât în București, cât și în țară.

Pe cale de consecință, Tăriceanu a început să se uite peste gard la PNL să vadă ce se mai poate culege din curtea liberalilor. Sursele noastre susțin că există 4-5 deputați PNL care sunt în negocieri cu ALDE. Aceștia sunt dintre oamenii care riscă să nu mai prindă un loc eligibil pentru parlamentare pe lista PNL și acum își negociază un loc cu șanse pe lista celor de la ALDE.

Tăriceanu analizează și oportunitatea fiecărui transfer în parte, pentru că deputații vizați ar trebui să constituie plombe pentru zonele în care ALDE stă mai prost. Este de menționat că există județe în care ALDE nu a reușit să intre în Consiliile Județene și tocmai aici va încerca să pluseze Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte există și interesul PSD ca ALDE să scoată un scor cu două cifre la parlamentare, din nouă rațiuni. Primar ar fi că mușcă din electoratul PNL și a doua, mult mai important, dacă se păstrează trendul de acum, PSD va lua peste 40% la parlamentare și va putea face majoritate alături de ALDE.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *