Cine sunt bogaţii care vor conduce destinele vâlcenilor în următorii patru ani

Printre aleşii care duc un trai mai mult decât îndestulător se numără un lider sindical, doi parlamentari de Vâlcea care au candidat la Consiliul Judeţean, precum şi mai mulţi oameni de afaceri.

1. Cristian Buican, apicultorul numărul 1 al judeţului

Cristian Buican, preşedintele iberalilor vâlceni , primul pe lista PNL la alegerile pentru Consiliul Judeţean, deţine mai multe terenuri agricole în comunele Budeşti şi Mihăeşti, precum şi două terenuri forestiere în comuna Perişani.  2015 a fost anul în care parlamentarul vâlcean a achiziţionat cinci din cele şase terenuri trecute în declaraţia de avere.

Un apicultor adevărat, parlamentarul şi-a declarat inclusiv remorcile cu care transportă stupii şi chiar o rulotă, bunuri achiziţionate începând cu 1990 şi până în 2007, dar nu şi maşinile de lux la volanul cărora a fost văzut în ultimii ani sau apartamentul în care locuieşte. În declaraţia de avere a lui Cristian Buican din aprilie 2016 apar în plus trei remorci cumpărate până în 1995, bunuri pe care parlamentarul a omis să le menţioneze declaraţiile înregistrate la Camera Deputaţilor în anii trecuţi.

Preşedintele PNL Vâlcea mai deţine bijuterii în valoare de 30 de mii de euro, peste 15 000 de euro în conturi şi depozite bancare, 50 de stup şi 390 de ovine.  Pentru albinele şi oile trecute în declaraţia de avere, parlamentarul vâlcean a încasat în 2015 suma de 15 000 de lei de la APIA şi 55 000 de lei din vânzarea produselor. La aceste sume se adaugă banii primiţi de la Parlamentul României pentru munca depusă în 2015: 127 922 de lei.

2. Romulus Bulacu, milionarul din Consiliul Judeţean Vâlcea

Vicepreşedinte al CJ Vâlcea din decembrie 2014 până în iunie 2016, liberalul Romulus Bulacu, copreşedintele PNL Vâlcea, este doar unul dintre milionarii care a obţinut la alegerile locale încă un mandat de consilier. Potrivit ultimei declaraţii de avere, Romulus Bulacu deţine acţiuni în valoare de 243 000 lei la grupul de firme Minet şi o altă societate, nu are datorii la bănci, dar a încasat în 2015 peste 450 000 de lei de la Minet Industries, plus  un salariu de 59 300 de lei de la CJ Vâlcea.

3. Şeful PSD Vâlcea şi-a trecut bucătăria de vară în declaraţia de avere

Constantin Rădulescu, preşedintele PSD Vâlcea şi aspirant la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a ţinut să facă impresie artistică în faţa inspectorilor de integritate şi a vâlcenilor, completând  în declaraţia de avere inclusiv anii în care şi-a amenajat bucătăria şi terasa la casa din comuna Mihăeşti. Social democratul deţine un teren intravilan în aceeaşi localitate, în suprafaţă totală de 1 495 metri pătraţi, pe care a construit  până în 2008 o casă de vacanţă. În urmă cu trei ani, după ce a fost ales deputat, Constantin Rădulescu, a construit lângă casa de vacanţă o terasă şi o bucătărie de vară, ultima având o suprafaţă totală de 18 metri pătraţi. La rubrica „bunuri mobile-autoturisme”, parlamentarul care a fost văzut destul de des în ultima perioadă circulând cu maşini mai de Doamne-ajută, a trecut doar Matizul achiziţionat de soţie în urmă cu zece ani.  În total, Constantin Rădulescu a încasat anul trecut 59 400 de lei de la Camera Deputaţilor, în timp ce soţia sa, Clara Rădulescu, referent în cadrul Direcţiei Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea începând cu 2015, a încasat anul trecut 14 000 lei.

4. PSD-istul Constantin Pârvu, printre cei mai bogaţi sindicalişti din Vâlcea

PSD-istul Constantin Pârvu, cunoscut de mulţi vâlceni nu atât pentru activitatea din Consiliul Judeţean, cât mai ales pentru faptul că este unul dintre cei mai bogaţilider de sindicat din judeţ,  încasează anual  aproape un miliard de lei vechi, sumă ce îi permite să ducă un trai îndestulat până la adânci bătrâneţi. În ultima vreme, sindicalistul a încercat să-şi ţină veniturile la secret, altfel nu se explică de ce declaraţia sa de avere pentru anul 2015 lipseşte de pe site-ul Consiliului Judeţean Vâlcea, dar şi de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, în condiţiile în care legea stipulează că toţi candidaţii au obligaţia să-şi declare veniturile şi interesele înainte de alegeri. Potrivit unei declaraţii completate de alesul judetean în 10 iunie 2014, în care au fost evidenţiate veniturile obţinute în 2013, Constantin Pârvu a încasat într-un singur an peste aproape un 100 de mii de lei (n.r. aproape un miliard de lei vechi),  după cum urmează:

-salariu de la Foraj Sonde Craiova: 36000 de lei.

-indemnizaţie Uniunea Sindicală-CNSRL Frăţia: 10 712 lei.

-salariu de la Casa de Cultură a Sindicatelor: 29 000 de lei.

-indemnizaţie de la CJ Vâlcea şi ATOP: 17 148 de lei.

5. Adrian Buşu, salariu de zeci de mii de lei

Adrian Buşu a câştigat la alegerile locale din acest an al doilea mandat de consilier judeţean, de data aceasta pe lista ALDE, şi se numără printre aleşii cu un venit anual de ordinul sutelor de miloane de lei vechi. Deşi potrivit declaraţiei de avere nu deţine imobile, Adrian Buşu a încasat în 2015, pentru consiliere juridică acordată membrilor Colegiului Medicilor Vâlcea, peste 58 000 de lei, plus 11 844 de lei de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Veniturile consilierului judeţean au fost întregite de soţie,  angajată a unei unităţi de învăţământ din Râmnicu Vâlcea, care a încasat anul trecut un salariu de 59 866 lei.

6. Dumitru Persu, depozite bancare în lei şi valută

Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea în ultimii opt ani, social democratul Dumitru Persu este în prezent nu doar unul dintre cei mai longevivi politicieni de pe meleaguri vâlcene, ci şi unul dintre cei mai bogaţi. Conform ultimei declaraţii de avere, latifundiarul din Consiliul Judeţean a moştenit hectare întregi de pământ în Măldăreşti, iar din 2006 deţine un teren în suprafaţă de 264 metri pătraţi şi în Râmnicu Vâlcea. Pe lângă cele două apartamente şi casa din Râmnicu Vâlcea, Dumitru Persu deţine o casă şi în comuna natală. Social democratul îşi ţine banii în bănci, după cum urmează:

-15 541 USD într-un cont la BCR

-3 200 euro într-un alt cont deschis la BCR

-acţiuni în valoare de 25 500 euro la Erste Bank-BCR

-titluri de stat în valoare de 41 000 lei

-acţiuni în valoare de 2000 lei la BCR Asigurări de viaţă.

Vicepreşedintele CJ Vâlcea a încasat anul trecut de la instituţie o indemnizaţie de 49 827 lei (net) şi pensie de la stat în cuantum de 34 623 lei (net).

7. Mircia Gutău, venituri la jumătate faţă de anul 2008

Ales primar al Râmnicului pentru a treia oară, ecologistul Mircia Gutău rămâne unul dintre cei mai bogaţi vâlceni, chiar dacă, oficial, soţia sa, cunoscutul notar Mariana Gutău, aduce cei mai mulţi bani în casă.

Potrivit declaraţiei de avere completată în luna aprilie a acestui an, Mircia Gutău deţine o casă de vacanţă în suprafaţă de 140 metri pătraţi în Ocnele Mari şi o locuinţă în Râmnicu Vâlcea. La acestea se adaugă un teren de 400 metri pătraţi în centrul municipiului şi un alt teren de peste 7000 metri pătraţi în Ocnele Mari.  Conform ultimei declaraţii de avere,  în 2015 familia Gutău a realizat venituri totale de 451 000 lei, din care 356 499 de lei venituri realizate de Mariana Gutău din activităţi notariale.  Comparativ cu anul 2008,  bugetul familiei primarului Mircia Gutău s-a diminuat  însă considerabil. Înainte de criza economică şi condamnarea definitivă la închisoare, edilul şi soţia sa încasau anual peste 900 de mii de lei (n.r.-9 miliarde de lei vechi) din care 856 mii lei venituri realizate de Mariana Gutău.

8. Viitorul viceprimar Veţeleanu, venituri de la societatea la care lucrează şi soţia

Eusebiu Veţeleanu, mâna dreaptă a primarului Mircia Gutău şi viitorul viceprimar al Râmnicului, a încasat în 2015 peste 60 000 de lei, după cum urmează:

-35 279 de lei de la CET Govora;

-7 428 de lei-indemnizaţie Consiliul Local Râmnicu Vâlcea;

-19 200 lei de la Apavil S.A., acesta fiind reprezentantul municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul societăţi.

Interesant este faptul că soţia viitorului viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea este economist în cadrul aceleiaşi societăţii Apavil S.A., de unde a încasat în 2015 peste 29 000 de lei, dar inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate nu au avut nicio reacţie până la această dată.

9. Liberalul Grigore Crăciunescu îşi ţine banii în bănci

Clasat abia pe locul patru în preferinţele râmnicenilor la alegerile locale din acest an, liberalului Grigore Crăciunescu îi merge din ce în ce mai bine în afaceri, cel puţin asta rezultă din ultima sa declaraţia de avere. Consilierul local locuieşte la bloc, într-un apartament de 120 de metri achiziţionat în 2007, deşi de-a lungul timpului a strâns suficienţi bani pentru a-şi ridica o vilă.

Grigore Crăciunescu îşi ţine economiile în bănci, după cum urmează:

-13.000 de euro într-un depozit bancar deschis la BRD;

-50 000 de dolari într-un fond de investiţii, la ING;

-147 696 depuşi într-un fond de investiţii Grawe România Asigurări;

-60 000 lei la ING Asigurări de Viaţă.

10. Viceprimarul Vasile Cocoş, latifundiarul din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea

Social democratul Vasile Cocoş se numără în prezent printre cei mai înstăriţi aleşi nu doar din Râmnicu Vâlcea, ci din întreg judeţul Vâlcea. Acesta deţine terenuri în suprafaţă totală de peste 23 600 metri pătraţi în comunele Costeşti, Pietrari, Tomşani, Vlădeşti, majoritatea achiziţionate până în 2009, trei apartamente în Râmnicu Vâlcea şi Bucureşti, plus şapte case în localităţile în care a achiziţionat pământ. Consilierul local deţine bijuterii în valoare de 5000 de euro, iar în conturile bancare a strâns  peste 325 000 de lei. În 2015, viceprimarul Vasile Cocoş a încasat peste 400 000 de lei de la Primăria Râmnicu Vâlcea şi diverse societăţi pentru care a făcut expertiză contabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *