Povestea interesantă a vâlceanului – stelist Adi Popa, prezent cu Naţionala la Euro 2016

Adi Popa, cel mai iubit jucător de fanii roş-albaştri, a uimit lumea fotbalului european datorită evoluţiilor sale în meciurile pe care Steaua le-a jucat cu Chelsea în optimile Europa League.

 

Nu doar englezii l-au remarcat pe micuţul mijlocaş stelist în „dubla” cu Chelsea, ci întreaga Europă. Capacitate uriaşă de efort, tehnică impecabilă şi viteza sunt principalele calităţi ale lui Adi Popa care au atras atenţia marilor cluburi europene. Acest fotbalist de 1,69 metri a devenit în scurt timp favoritul suporterilor Stelei graţie devotamentului său pentru culorile roş-albastre. Povestea mijlocaşului de 24 de ani născut în Horezu, Vâlcea, este impresionantă. Problemele din familie (părinţii s-au despărţit când era copil) nu l-au dezarmat pe Adi Popa, care a continuat să creadă în visul său, acela de a deveni un fotbalist recunoscut şi apreciat. Ceea ce nu mulţi ştiu este că actualul mijlocaş al Stelei a fost membru al galeriei roş-albastre când era mic. Datorită trecutului său stelist, Popa este acum atât de iubit de galeria echipei din Ghencea. Încurajat mereu de mama sa, Popa a început fotbalul la Buftea, iar în martie 2009 a ajuns la Gloria Buzău, pe vremea când gruparea din estul ţării evolua în Liga 1. După experienţa de la Buzău, mijlocaşul a fost cumpărat în noiembrie 2011 de Concordia Chiajna. Sub bagheta lui Laurenţiu Reghecampf, Popa explodat ca jucător. Meci de meci a avut evoluţii din ce în ce mai apreciate, devenind om de bază al Concordiei. Venirea lui Reghecampf la Steaua a însemnat pentru jucător şansa de a-şi îndeplini visul: să joace în tricoul echipei favorite pentru care, în vremea copilăriei, cânta şi striga din tribună. A debutat la naţională cu Olanda Astfel, în august 2012, Popa a venit la pachet cu Reghecampf la Steaua şi s-a impus printre titulari, deşi pe acelaşi post cu el evoluează şi Alex Chipciu, un alt jucător valoros. După transferul la Steaua, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a avut o premoniţie, care are mari şanse să se adeverească în cel mai scurt timp: „Dacă acest Adi Popa nu va ajunge titular la echipa naţională a României, să nu-mi ziceţi mie Dragomir. Are o viteză fantastică, e superfotbalist”.

 

A debutat la naţională cu Olanda Astfel, în august 2012, Popa a venit la pachet cu Reghecampf la Steaua şi s-a impus printre titulari, deşi pe acelaşi post cu el evoluează şi Alex Chipciu, un alt jucător valoros. După transferul la Steaua, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a avut o premoniţie, care are mari şanse să se adeverească în cel mai scurt timp: „Dacă acest Adi Popa nu va ajunge titular la echipa naţională a României, să nu-mi ziceţi mie Dragomir. Are o viteză fantastică, e superfotbalist”. Şi Gigi Becali a fost foarte încântat de transferului mijlocaşului de 24 de ani din august 2012: „N-am luat nici o motoretă, am luat o supermotocicletă Kawasaki! Popa m-a convins definitiv!”, spunea Becali la vremea aducerii lui Popa în Ghencea. Ulterior acestei mutări, patronul Stelei nu a mai contenit cu laudele la adresa jucătorului după fiecare meci al roş-albaştrilor. Mijlocaşul a debutat sub tricolor la meciul România – Olanda din preliminariile Cupei Mondiale 2014, atunci când, în ciuda înfrângerii drastice suferite de naţioanala noastră, Popa i-a făcut o impresie plăcut lui Piţurcă. Din acest motiv, nu este exclus ca în următoarea partidă a naţionalei, cea de la Budapesta, cu Ungaria, stelistul să fie folosit titular de selecţioner. Cota de piaţă a jucătorului a explodat În aprilie 2012, când juca în tricoul Concordiei Chiajna, Popa valora 550.000 de euro, iar cota sa de piaţă s-a dublat în mai puţin de un an, ajungând în decembrie 2012 la 1,3 milioane de euro, conform transfermarkt.de. Nu este exclus ca acum, după parcursul bun al Stelei în Europa League, mijlocaşul să coste peste 2 milioane de euro. În actualul sezon, Popa a jucat pentru Steaua 35 de meciuri (11 în Europa League, 22 în Liga 1 şi 2 în Cupa României) în care a marcat 4 goluri (1 în Europa League şi 3 în Liga 1).

     (sursa: adevărul.ro)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *