PRIMII PRIMARI VALIDAȚI AI JUDEȚULUI

În data de 16.06.2016, Judecătoria Rm. Vâlcea a dispus validarea alegerii primarilor din şapte unităţi administrativ teritoriale arondate acestei instanţe, propuşi din partea Partidului Social Democrat, respectiv Băbeni, Băile Olăneşti, Buneşti, Stoileşti, Nicolae Bălcescu, Viă.deşti şi Şirineasa.

Încheierile pronunţate sunt executorii, putând fi atacate cu apel de către orice persoană interesată în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă, dar nu mai târziu de un an de la data pronunţării lor, potrivit art. 534 din Codul de procedură civilă. Celelalte propuneri de validare, vizând candidaţii din partea Partidului Naţional Liberal, Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor şi Partidul Ecologist Rom’ân, au fost amânate întrucât, pană la acest moment, formaţiunile politice menţionate nu au inregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă raportul detaliat al veniturilor şi cheltuielilor, împrejurare care împiedică, potrivit art. 58 din Legea 215/2001, analiza celorlalte condiţii prevăzute de lege in vederea validării.

Menţionăm că termenul prevăzut de lege pentru depunerea, de către mandatarii fmanciari ai competitorilor electorali, a raportului detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale este de 15 zile de la data alegerilor, potrivit art. 47 din Legea 334/2006, astfel că-celelalte, propuneri de validare vor fi examinate după această dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *