Trei jucători cu origini vâlcene în lotul României la Euro 2016

Judeţul Vâlcea are trei fotbalişti la Campionatul European care se desfăşoară în această perioadă în Franţa. Cei trei sunt Adi Popa, Gabi Torje şi Andrei Prepeliţă. Celor trei ar fi putut să li se alăture alţi doi, jucători care nu au fost luaţi, însă, de Iordănescu în Franţa: Bogdan Vătăjelu şi Raul Rusescu.

Adi Popa are o poveste aparte. „Motoreta” de la Steaua s-a născut la Horezu, dar a fost nevoit să plece la Chiajna când părinţii săi s-au despărţit. Acolo a fost remarcat (deşi făcea parte din galerie) de actualul tehnician al Stelei, „Reghe” şi adus la Concordia. Ulterior, Adi Popa a ajuns la Steaua. Adi Popa a fost titular în primul meci jucat de România la Euro, cu Franţa (1-2)

Andrei Prepeliţă s-a născut pe 8 decembrie 1985, la Slatina, dar mama sa este originară din Popeştii Vâlcii. De altfel, Prepeliţă a devenit un obişnuit al comunei vâlcene, acolo unde ajunge ori de câte ori are posibilitatea. Tatăl său, Constantin Prepeliţă a jucat multă vreme, cu rezultate de excepţie, la Steaua, însă el s-a remarcat la fosta echipă din perioada anilor 80 – 90, FC Olt Slatina. Andrei Prepeliţă a intrat în teren pe parcursul reprizei secunde a meciului cu Franţa şi a fost titular în egalul, 1-1, cu Elveţia. Andrei Prepeliţă este campion al Bulgariei cu Ludogorets.

Gabi Torje (foto)  s-a născut pe 22 noiembrie 1989, la Timişoara, însă mama sa este vâlceancă (din Robeşti – Câineni). Torje are în CV prezenţa la Dinamo, echipă la care a „explodat” în fotbalul mare, după care a ajuns la Udinese (Italia), Granada şi Espanyol (ambele Spania), iar acum joacă, alături de raul Rusescu, la gruparea turcă Osmalispor. Torje a intrat pe finalul meciului de debut la Euro, Franţa – România, dar a fost titular în partida a doua jucată de „tricolori” la Paris, 1-1, cu Elveţia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *