PREMONIȚIA LUI BRĂGĂU S-A ADEVERIT! Mircia Gutău, invalidat de Judecătoria Rm. Vâlcea

Încă din luna februarie a acestui an, președintele PRU Vâlcea, Florin Brăgău, afirma că Mircia Gutău nu va putea fi validat în funcția de Primar al Râmnicului, chiar dacă va obține un număr de voturi foarte mare. Printre cei prezenți în sală cu ocazia acestei declarații se număra și jurnalistul Valentin Mateescu de la Curierul de Vâlcea. Argumentele pe care le prezenta atunci tânărul politician, făceau referire la termenele prevăzute de lege pentru îndeplinirea condiției de reabilitare în urma unei condamnări.

Mircia Gutău, câştigătorul alegerilor din 5 iunie a fost invalidat de Judecătoria Rm. Vâlcea “pentru neîndeplinirea condiţiei de eligibilitate constând în inexistenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care s-a aplicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales”. Conform comunicatului, Mircia Gutău a ratat şansa de a ocupa un al treilea mandat de primar. Pe surse, Gutău a declarat că are actul care-i permitea întrarea în cursa pentru Primăria Râmnicului…dar nu a ştiut că trebuie să-l depună,  şi că se va judeca în instanţă pentru dreptul câştigat la alegerile din 5 iunie. Decizia Judecătoriei pare cel puţin bizară în condiţiile în care BEC, cel care trebuia să sesizeze neîndeplinirea condiţiilor pentru candidatură, i-a dat aviz favorabil. Deci Mircia Gutău era în deplină legalitate la momentul depunerii candidaturii.

În cazul în care decizia rămâne definitivă, Râmnicul va avea un nou tur de scrutin.

R O M Â N I A

 JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA

  1. VÂLCEA, str. Scuarul Revoluției nr.2 Telefon: 0250/73 15 36 ; Fax : 0250/73 16 57 Operator de date cu caracter personal nr. 4246

COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 22.06.2016, Judecătoria Rm. Vâlcea a dispus validarea alegerii primarilor din 14 unităţi administrativ teritoriale arondate acestei instanţe, respectiv oraşele Băile Govora şi Ocnele Mari, şi comunele Păuşeşti-Măglaşi, Dănicei, Budeşti, Muereasca, Frânceşti, Milcoiu, Dăeşti, Bujoreni, Goleşti, Mihăeşti, Runcu şi Galicea.

Încheierile prin care s-a dispus validarea alegerii primarilor sunt executorii.

De asemenea, s-a dispus invalidarea alegerii domnului Gutău Mircia, candidat din partea Partidului Ecologist Român la alegerile locale din 5.06.2016, în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru neîndeplinirea condiţiei de eligibilitate constând în inexistenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care s-a aplicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales.

Încheierile pronunţate, prin care s-a dispus validarea sau, după caz, invalidarea alegerii primarilor,  vor fi redactate în termen de maxim trei zile, potrivit  art. 232 alin. 2 din Codul de procedură civilă şi pot fi atacate cu apel:

– de către orice persoană interesată în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă, dar nu mai târziu de un an de la data pronunţării lor, potrivit art. 534 din Codul de procedură civilă,

– de către Birourile Electorale petiţionare şi persoanele supuse procedurii validării – în termen de 30 de zile de la comunicare.

Cererile de apel se vor depune la Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Vicepreşedinte,

jud. Alina Constantinescu

22 iunie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *