BREAKING NEWS! MARIANA RARINCA îi dă KO lui STANCIU: NU poate merge la CCR. Iohannis a semnat eliberarea din funcţia de judecător a LIVIEI STANCIU

ACTUALIZARE: Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 23 iunie a.c.:

  • Decret privind eliberarea din funcţia de judecător, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a doamnei Livia Doina Stanciu – pensionare, la data de 13 iulie 2016. Livia Stanciu va fi judecătoare la CCR.

Președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, primește o lovitură năprasnică din partea Marianei Rarinca, prin care ar putea fi blocată ascensiunea sa către funcția de judecător al Curții Constituționale, funcție în care a fost numită de președintele Klaus Iohannis.

Mariana Rarinca, prin intermediul avocatului său, contestă hotărârea de pensionare a șefei ÎCCJ. Pe cale de consecință, Livia Stanciu nu va putea ajunge la CCR până ce nu va fi soluționat atacul Marianei Rarinca împotriva Hotărârii CSM prin care s-a decis eliberarea din funcție a președintelui ÎCCJ.

”Noi atacăm votul din plenul CSM prin care s-a dat decizia de pensionare. Nu altceva. Care sunt efectele, nu este problema mea”, ne-a precizat Mariana Rarinca.

De asemenea, Mariana Rarinca a transmis, prin intermediul avocatului, o somație către președintele Klaus Iohannis să nu semneze decretul de numire în funcție a Liviei Stanciu, până ce nu va fi soluționat conflictul de la ÎCCJ.

Odată cu acțiunea inițiată de avocatul Marianei Rarinca, Hotărârea CSM este suspendată de drept prin contestarea sa. Astfel, presedintele Klaus Iohannis nu va putea să emită decretul de eliberare din funcție prin pensionare al Liviei Stanciu și aceasta nu va putea să preia funcția de judecător al CCR.

Livia Stanciu ar trebui să preia mandatul de judecător al Curții Constituționale pe data de 13 iulie, când expiră mandatele actualilor judecători.

sursa: STIRIPESURSE.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *