Declaraţie halucinantă a liderului PSD Vâlcea! Pesedistul Constantin Rădulescu consideră că Gutău e mai presus de lege

Deputatul Constantin Rădulescu, liderul PSD Vâlcea, a făcut o declaraţie halucinantă miercuri seară, după invalidarea ecologistului Mircia Gutău de către Judecătoria Rm. Vâlcea. Deputatul, membru al Parlamentului României, a precizat că Mircia Gutău trebuia lăsat în pace, indiferent de cadrul legislativ care a stat la baza invalidării sale deoarece a câştigat alegerile prin votul cetăţenilor. Rădulescu a mai precizat că din respect pentru votul cetăţenilor consilierii PSD şi ALDE nu vor participa la şedinţa de constituire a Consiliului Local al Râmnicului.

Este o situaţie halucinantă pentru că indiferent de orice interpretare, Mircia Gutău a câştigat în Râmnicu Vâlcea alegerile pentru funcţia de primar şi deci încrederea oamenilor, iar acest lucru trebuie respectat.

Ne dorim clarificarea grabnică a acestei situaţii şi considerăm că din respect pentru votul oamenilor, şedinţa de constituire a Consiliului Local trebuie amânată. – Constantin Rădulescu, Preşedinte PSD Vâlcea.

În traducere liberă, liderul PSD Vâlcea a declarat că politicienii sunt mai presus de lege, chiar şi cea electorală care impune candidaţilor asumarea unor reguli acceptate la momentul înscrierii în cursa electorală. Mircia Gutău a încălcat una dintre ele,  electoratul râmnicean nu are nici o vină că a fost indus în eroare în momentul votului. Dacă candidatul PER ar fi respectat legea, iar instituţiile abilitate i-ar fi descoperit şi retras la timp candidatura alegătorii ar fi ales un alt candidat, iar liderul PSD n-ar mai fi vărsat atâtea lacrimi amare pe umărul dl. Gutău, candidatul altui partid.

Boicotarea şedinţei de constituire a CL are latura ei ascunsă… menţinerea actualului Consiliu Local şi a interimarului Gigi Ion Matei până la finalizarea procesului, cel mai probabil în defavoarea lui Mircia Gutău, pentru că  încălcările legislative sunt foarte clare. Astfel, PSD Vâlcea va avea posibilitatea să se pregătească de alegeri anticipate în toamnă. Constituirea actualului CL nu are nicio legătură cu învestirea primarului, instituţia putea să funcţioneze în sistem de avarie până la momentul soluţionării problemei prin alegerea unui primar interimar din rândul consilierilor, pe modelul celei din prezent în care interimarul Ion Gigi Matei a fost ales prin aceeaşi formulă. La fel de adevărat este faptul că actuala configuraţie a CL nu permite o colaborare între cele patru partide aflate într-un război surs pentru putere, pentru obţinerea unei majorităţi: PNL – PER şi PSD – ALDE. Practic, PSD speră să obţină un nou tur de scrutin şi pentru CL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *