Klaus Iohannis lansează un atac dur la adresa publicației ”Evenimentul zilei”. Jurnaliștii de la EVZ au scris că președintele nu a semnat un ordin executiv al SIE ce putea duce la salvarea românului

Președintele Klaus Iohannis lansează un atac dur la adresa publicației ”Evenimentul zilei” după un articol ce făcea referire la situația românului răpit în Burkina Faso. Jurnaliștii de la EVZ au scris că președintele nu a semnat un ordin executiv al SIE ce putea duce la salvarea românului. Președintele Iohannis a reacționat printr-un comunicat.

El spune că acuzațiile lansate de jurnaliști sunt iresponsabile și inadmisibile și că nu se implică în activitatea SIE.

”În ceea ce privește informațiile publicate joi, 23 iunie a.c., într-un cotidian central, referitoare la situația românului răpit în Burkina Faso, Departamentul Comunicare Publică face următoarele precizări:

Informaţiile prezentate în acest material de presă nu corespund realităţii. Utilizarea în spaţiul public a temei situaţiei cetăţeanului român răpit în Burkina Faso pentru alimentarea unor speculaţii de tip politic este iresponsabilă şi inadmisibilă, putând afecta grav eficienţa demersurilor Celulei de criză interinstituţionale care gestionează, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe şi Serviciului de Informații Externe, acest dosar sensibil.

Menționăm că Celula de criză funcţionează conform Metodologiei de comunicare şi acţiune pentru instituţiile şi autorităţile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de atacuri teroriste în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în afara teritoriului României, aprobată în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Țării din 3 aprilie 2013.

În plus, specificăm faptul că noţiunea de „ordin executiv”, menţionată în articolul amintit, nu corespunde niciunui tip de corespondenţă instituţională existentă.

Președintele României nu se implică în niciun mod în activitatea curentă a Serviciului de Informații Externe, întrucât nu are nicio atribuție constituțională în acest sens. Activitatea SIE se desfășoară în conformitate cu prevederile legale în vigoare, care oferă cadrul de funcționare a serviciului în coordonarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.”, se arată în comunicatul venit de la Palatul Cotroceni.

sursa: STIRIPESURSE.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *