Reprezentantul echipelor din Liga a 2-a în Comitetul executiv al FRF, Auraș Braşoveanu spune că noul sezon al Ligii 2 începe pe 30 iulie

Revenit din Franţa, acolo unde a participat alături de majoritatea membrilor Comitetului Executiv al Federaţiei Române la meciurile României de la Euro, Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al clubului Farul Constanţa, cât şi unul dintre cei doi reprezentanţi ai echipelor din Liga 2 în CEx, a fost intrigat de zvonurile care se tot aud în ultimul timp cu privire la noul sezon al eşalonului secund. Conducătorul „marinarilor” a ţinut să aducă, prin intermediul Liga2.ro, lămuriri.

„Unu. Fiecare club care va participa în noul sezon al Ligii 2 are obligaţia de a trimite în primul 11 şi a avea pe teren pe toată durata jocului trei jucători Under 21, născuţi în anul 1995, nu 1994. Aceşti jucători trebuie să fie formaţi în România, indiferent că sunt stranieri, în ultimii trei ani să fi jucat la un club din ţară”, a fost primul anunţ pe care Braşoveanu a vrut să-l transmită conducătorilor cluburilor din Liga 2.

„Doi. Campionatul Ligii 2 începe pe 30 iulie, dată care a fost comunicată oficial după ultima şedinţă a Comitetului Executiv. În cadrul FRF nu s-a discutat despre amânarea startului noului sezon, acest lucru urmând a de aduce în discuţie abia după 15 iulie, termenul limită până la care echipele trebuie să se înscrie în campionat”, a mai spus Braşoveanu pentru Liga2.ro.

„Trei. Vizavi de trecerea la antrenori cu licenţă PRO la cluburile din Liga 2, înştiinţările trimise de Comisia Centrală a Arbitrilor către echipe au fost doar de informare, însă cu mari greşeli. Nu se regăseşte nicăieri această schimbare de regulament, a fost doar la nivel de discuţie. Prin urmare, echipele care au antrenor fără licenţă PRO sub contract îi vor menţine, deoarece acesta nu se poate anula, rămân angajaţi. Abia apoi intră în vigoare prevederea cu antrenor cu licenţă PRO, însă mai întâi trebuie să se comunice acest lucru în cadrul noului Comitet Executiv. Momentan nu e specificat nicăieri acest lucru”, a mai declarat Braşoveanu, unul dintre cei doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga 2 în CEx.

Întrebat câte cluburi din cele 22 care ar trebui să se înscrie în noul sezon al Ligii 2 ar avea probleme în acest moment cu participarea în campionat, Auraş Braşoveanu a specificat că doar două se lovesc de probleme. Momentan, Rapid CFR Suceava şi Unirea Tărlungeni au trimis cereri pentru a fi primite în Liga 2 dacă se iveşte ocazia de a rămâne locuri vacante.

Cele 22 de cluburi care ar trebui să înceapă noul campionat al Ligii 2

Noul campionat al Ligii 2, ediţia 2016/2017, trebuie să înceapă pe 30 iulie 2016. Dacă nu se vor desfiinţa şi alte echipe, viitorul sezon al Ligii 2 ar trebui să fie format dintr-o singură serie care să cuprindă 22 de cluburi:

ACS Poli Timişoara
Petrolul Ploieşti
Dunărea Călăraşi
Dacia Unirea Brăila
SC Bacău
Farul Constanţa
FC Academica Clinceni
UTA Bătrâna Doamnă
Chindia Târgovişte
CS Mioveni
FC Braşov
FCM Baia Mare
CS Baloteşti
ACS Berceni
CSM Râmnicu Vâlcea
Şoimii Pâncota
Olimpia Satu Mare
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Juventus Bucureşti
CS Afumaţi
ASU Poli Timişoara
Luceafărul Oradea

                                                                                                                                 (sursa: Liga2.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *