UZURPARE DE CALITĂȚI OFICILE la PRIMĂRIA RÂMNICULUI! GUTĂU RISCĂ de la 6 luni la 3 ani de puşcărie

Ecologistul Mircia Gutău şi-a băgat din nou bocancii în lege… chiar în ziua în care Judecătoria Rm. Vâlcea a trimis motivarea invalidării sale în funcţia de primar, faptă confirmată de noul executiv al Primăriei Râmnicului printr-un comunicat de presă. Pe scurt, ecologistul şi-a băgat bocancii în lege şi a mai şi semnalizat victorios… a dat cu flit unui oraş întreg.

Culmea tupeului. Condamnat de două ori pentru doua fapte de corupție, Mircia Gutău se cere, din nou, la puşcărie. Luni dimineaţa, a doua zi după şedinţa de constituire a noului Consiliu Local, cetăţeanul Gutău a dat buzna în Primăria Râmnicului şi cu toate că nu avea nicio calitate, din cauza invalidării sale ca primar de către Judecătoria Rm. Vâlcea, a ţinut  prima şedinţă operativă. Viceprimarul cu atribuţii de primar, Eusebiu Veţeleanu, a luat poziţia „ghiocelului”, poziţie asumată prin „contract”,  şi a acceptat situaţia în condiţiile în care fusese instituit în calitatea de interimar printr-o  Hotărâre de Consiliu Local.

Comunicat Primăria Râmnicului, 27 iunie 2016

 

Prima şedinţă operativă a noii conduceri a Primăriei Râmnicului

 

Luni dimineaţa, a avut loc o primă şedinţă operativă a noii conduceri executive a Primăriei municipiului cu directorii celor mai importante departamente ale administraţiei locale. Au participat viceprimarul cu atribuţii de primar Eusebiu Veţeleanu, viceprimarul Carmen Preda, consilierul local cu atribuţii de viceprimar Vasile Cocoş, precum şi primarul ales Mircia Gutău.”

“Cu această ocazie au fost date mai multe dispoziţii privind soluţionarea unor proiecte de amploare de la nivelul municipiului: redarea traficului auto pe două benzi în zona centrală până la festivităţile dedicate Zilei Imnului Naţional de la sfârşitul lunii viitoare, deschiderea duminică, 3 iulie, a Ştrandului Ostroveni, începerea demersurilor pentru preluarea de la Regionala CF a spaţiului dintre Gara CFR şi zona Simian în vederea amenjării ei corespunzătoare, demolarea fostei clădiri a Grădiniţei ”Donca Simo” şi lărgirea străzii ori realizarea unor locuri de parcare sau amenajarea unui parc în locul parcării dintre imobilele River Plaza Mall, Socom Sârguinţa şi Winmarkt Cozia, justificat de existenţa parcării de la River Plaza Mall şi a viitoarei parcări subterane de sub zona centrală. Alte dispoziţii au mai vizat crearea unei echipe de lucru cu personal de la spaţii verzi care să amenajeze în permanenţă Parcul Zăvoi, finalizarea canalizării pe strada Ciocăneştilor, găsirea unor soluţii pentru lucrările neterminate de la canalizările de pe străzile Depozitelor, Drumul Gării şi Straubing, sau amenajarea Casei Căsătoriilor în perspectiva deschiderii sezonului de nunţi din această vară.

Biroul de Presă”

Practic, Gutău a uzurpat calitatea lui Veţeleanu de interimar. A luat Primăria drept tarlaua proprie de la Ocne şi s-a instituit şef încălcând grosolan legea chiar din prima zi de funcţionare a majorităţii PSD – PER – ALDE.

În mod normal, abuzul ar trebui semnalat organelor în drept fie de către funcţionarii Primăriei, fie de consilierii locali care ar putea fi consideraţi parte la abuzul lui Gutău. O iniţiativă imposibilă, în condiţiile în care sunt sub papucul lui. Ecologistul i-a înjosit de la şedinţa de constituire când a prezidat şedinţa din calitatea de… cetăţean.

Trebuie precizat faptul că în prezent Mircia Gutău are calitatea de simplu cetăţean, deci i se aplică  şi restricţiile impuse de regulamentul Primăriei cu privire la accesul în instituţie, iar  organizarea sau susţinerea unor şedinţe nici nu intră în discuţie. Pentru intrarea în legalitate, Mircia Gutău trebuia să-şi obţină reabilitarea în instanţa de judecată, printr-o decizie definitivă în care să probeze că s-a reeducat… un proces imposibil, dacă ţinem cont de atitudinea din prezent. Se pare că fostul edil avea dreptul să candideze la Primăria Râmnicului abia în… 2020.

În lipsa reabilitării, Mircia Gutău a comis un abuz pedepsit de lege cu închisoarea. Cetăţeanul Gutău nu are dreptul să intre în biroul din Primăria Râmnicului sau să se implice în activitatea instituţiei.

Conform, Art. 240 Cod penal  – Uzurparea de calităţi oficiale INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII – Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *