ATENTAT TERORIST pe aeroportul ATATURK din Istambul. VICTOR PONTA și premierul Albaniei, EDI RAMA, la un pas de moarte

Cel puţin 36 de persoane, inclusiv cetăţeni străini, au fost ucise şi 146 au fost rănite marţi seara într-un triplu atentat sinucigaş pe aeroportul Ataturk din Istanbul, cel mai sângeros dintre cele trei care au vizat în acest an metropola turcă. 
Potrivit autorităţilor, explozii au avut loc mai întâi la intrarea în terminalul de zboruri internaţionale în jurul orei locale 22:00 (19:00 GMT). Trei atacatori au deschis focul asupra pasagerilor, precum şi asupra poliţiştilor de pază, care au ripostat, iar apoi atacatorii sinucigaşi s-au aruncat în aer într-un scenariu amintind de atentatele jihadiste care au însângerat Parisul în noiembrie trecut (circa 130 de morţi).

Victor Ponta, care urma să părăsească Istanbulul marți seară, cu o cursă aeriană, a declarat pentru Agerpres că a părăsit aeroportul Ataturk, unde a avut loc atentatul. Fostul premier se află la Istanbul și avea o cursă spre București la miezul nopții: „Eu am fost mai norocos decât alți români în sensul în care eram în mașină aproape de intrarea la aeroport. Ne-au întors din drum și am plecat”.

După ce fostul premier a fost la un pas de moarte, fiind la doar 10 minute de filtrul de securitate pe marele Aeroport Atatürk, unde doi luptători islamiști care purtau centuri explozibile s-au aruncat în aer, avionul care îl aducea pe premierul Albaniei, Edi Rama, într-o vizită oficială în Turcia, ateriza marţi seara pe aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul chiar în momentul producerii atentatului, a relatat agenţia de presă turcă Dogan, citată de portalul francez 20 minutes.

Şeful executivului albanez şi echipa sa, care urmau apoi să se deplaseze la Ankara, au putut fi plasaţi în siguranţă, notează agerpres.ro.

sursa: STIRIPESURSE.ro

Un comentariu la „ATENTAT TERORIST pe aeroportul ATATURK din Istambul. VICTOR PONTA și premierul Albaniei, EDI RAMA, la un pas de moarte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *