MINISTRUL COMUNICAȚIILOR: „Mentalitatea comunistă a fost așa: să primesc gratis educație. Părerea mea este că e o reminiscență a celor 50 de ani de comunism”

„Eu văd părinții la școală. Eu sunt părinte. Jumătate dintre ei nu se interesează, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici în partea cealaltă nu se cere calitate. Unii profesori pur și simplu își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ți demisia. Dar nu să îți bați joc de viitorul copilului. Justificarea că ‘am salariu mic’ e o imbecilitate. Am salariu mic, îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă dacă nu îmi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis…”, a spus Bostan.

În opinia sa, gratuitatea este o reminiscență a anilor de comunism.

Mentalitatea comunistă a fost așa: să primesc gratis educație. Atunci nu cer în partea cealaltă la ghișeu calitate. Să primesc gratis curent, de exemplu. Nu m-ar deranja foarte mult că s-ar opri curentul la ora 12,00. După părerea mea, orice serviciu trebuie plătit într-o formă sau alta. Pentru foarte mulți părinți dacă ar simți că în fiecare lună dau ceva, o sumă, ar conștientiza că nimic nu e gratis. La noi, în mentalul colectiv, a intrat prea adânc gratuitatea. Atunci nimeni nu mai înțelege cum funcționează statul de fapt. Ar trebui făcute seminarii despre funcționarea statului. Atunci nu ar mai veni cu cereri care sunt de neîmplinit sau de nerezolvat. Spunem tot timpul ‘să se dea’. Nu avem în partea cealaltă ‘de unde’. Părerea mea este că e o reminiscență a celor 50 de ani de comunism„, a mai afirmat ministrul Comunicațiilor.

Acesta a precizat că munca ar trebui legată de performanță și a subliniat că nu este de acord cu sistemul de salarizare existent în prezent în Educație.

„Ar trebui legată cumva munca de performanță. Eu nu sunt de acord cu sistemul de salarizare existent în acest moment (în sectorul Educației n.r.). Bugetul nostru nu ține (la mărirea salariilor n.r.). În momentul de față deficitul bugetar prognozat este de 3%, anul viitor este o prognoză care spune că e undeva de 3,6%, cu toate măririle date de Parlamentul actual, care a tot dat, ceea ce înseamnă posibilitatea intrării României într-o procedură de deficit bugetar excesiv. O mărire de salarii în zona asta de Educație nu ar provoca decât pagube pe următorii 2-3-5 ani, dar pagube pe care nu le mai poți recupera”, a spus Bostan.

citat-Immanuel-Kant-un-popor-fara-cultura-este-usor-de-manipulat

Declarațiile ministrului Bostan sunt revoltătoare, pe rețelele sociale românii cerându-i demisia:

„Cuza sau comunismul prematur și Bostan sau prostia matură”, scrie Anca Florea pe contul de Facebook, amintind că în „1864 Decembrie, domnitorul Al.I.Cuza stabilește faptul că învățământul va fi GRATUIT și OBLIGATORIU!”. În „2016 Iunie, Guvernul României, prin vocea ministrului Marius Bostan:  Gratuitatea învățământului este o reminescență a comunismului…Domnule ministru, DEMISIA!!! „

Fostul premier Victor Ponta a reacționat la declarațiile făcute de ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan. „Deci ați înțeles ce gândesc tehnocrații?? Să nu mai facă școală decât copii care sunt din familiile cu bani / restul la muncă ( sau la cerșit, sau să dea în cap) nu la școală!!! Așa vom ajunge o țara întreagă de „Bostani”!!! Văd că fascismul devine ideologie asumată în România! Ghinion!”, a spus Ponta.

 

 

sursa: AGERPRES.ro/ACTIVENEWS.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *