Vâlceanca Steluța Luca, noul vicepreședinte al Federației Române de Handbal

Fostul căpitan al naționalei României, vâlceanca Steluța Luca este noul vicepreședinte al Federației Române de Handbal. Aceasta o înlocuiește în funcție pe fosta sa colegă de la națională și de la Oltchim, Narcisa Lecușanu, cea care după ce a fost numită secretar de stat în Mininsterul Tineretului și Sporturilor (MTS) a demisionat.

În vârstă de 41 de ani, Steluța Luca a fost aleasă vicepreședinte cu 70 de voturi din partea celor 108 membri prezenti, din totalul de 204, la Adunarea Generală a FRH. 36 dintre voturi s-au indreptat catre contracandidatul fostei jucătoare, Constantin Căliman (fost director general la CSM București), iar două voturi au fost anulate.

Steluța Luca s-a născut pe data de 20 aprilie 1974, la Pechea (Galați). A jucat inter stâng, cu numărul 14, mai întâi la CSS Galați ( în perioada de juniorat), apoi la seniori la Textila Zalău (1992 – 1993), Oltchim (1993 – 2002), Dossobuono Verona (2002 – 2003), Randers HK (2003 – 2005), FC Kopenhaga (2004 – 2006) și Oltchim (2006 – 2011). Steluța este, în prezent, antrenor la Centrul Național de excelență, dar și la lotul național de handball, cadete, acolo unde are 9 jucătoare de la CNEX.

Contactată telefonic, Steluța Luca ne-a declarat că nu va renunța, cel puțin deocamdată, la munca de la Centrul Național de Excelență și cea de la lotul național de cadete. De altfel,lotul național de cadete se află în cantonament la Constanța, acolo unde va rămâne până pe 20 iulie. În perioada 20 – 25 iulie, lotul merge la un turneu de pregătire în Franța. „Mă bucur că oamenii au votat un om din handbal. Am o experiență de 27 de ani in acest sport, atât ca jucatoare, cât și ca antrenoare, și știu exact cu ce probleme se confruntă handbalul românesc. Principalul meu obiectiv este legat de rezolvarea problemelor existente la copii și juniori”, a spus Steluța Luca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *