SURPRIZĂ pentru ALEGERILE PARLAMENTARE! Se înfiinţează „PARTIDUL LUI GEORGE SOROS” cu ONG-urile finanţate de el în România

„Iniţiativa România” şi„Fundaţia Friedrich Naumann” au organizat la sfârşitul săptămânii trecute la Predeal o întâlnire a unor ONG-uri în vederea constituirii unei platforme politice comune, adică faza de dinaintea creării unui partid. Între VIP-uri, Nicuşor Dan, preşedintele USB, şi Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii şi fost candidat al Partidului „Forţa Civică” al lui Mihai Răzvan Ungureanu!

Această întâlnire l-a avut în centrul atenţiei pe Nicuşor Dan, care, după alegerile din Bucureşti, a anunţat că va transforma partidul local„Uniunea Salvaţi Bucureştiul” în partidul naţional „Uniunea Salvaţi România”. Întrucât acest proces este greoi, Nicuşor Dan a anunţat deja că strategia sa cuprinde atragerea unor forţe locale provenite din„societatea civilă” şi formaţiuni politice mărunte care au participat la ultimele alegeri. Exact acest lucru s-a întâmplat la întâlnirea de la Predeal din 25-26 iunie 2016.

Oarecum surprinzătoare a fost prezenţa la această întâlnire a lui Vlad Alexandrescu, demis recent din funcţia de ministru al Culturii. Pe fondul relaţiei tensionate dintre preşedintele ţării şi şeful SIE, legătura lui Alexandrescu cu MRU şi prezenţa lui pe listele partidului „Forţa Civică” l-ar face incompatibil cu proiectul „Partidul Meu”, pe care este din ce în ce mai evident că şi-l doreşte Klaus Iohannis. Dar probabil că mai puternice sunt legăturile lui Vlad Alexandrescu cu Andrei Pleşu, Colegiul „Noua Europă” şi GDS! Iar când vorbim despre GDS, inevitabil trebuie să ne referim la miliardarul George Soros şi banii săi, cu care GDS a supravieţuit de 26 de ani!

Cu alte cuvinte, acest cuplu format din Nicuşor Dan – Vlad Alexandrescu, despre care nu ştiam să fie în aceeaşi barcă, dar care acum stau la aceeaşi masă pentru construirea unui nou partid, îşi găseşte liantul prin banii lui George Soros, căci, se ştie, şi şeful USB este vechi client al miliardarului american!

„Preşedintele ne-a spus să ne facem partid”

Puţini sunt cei care îşi mai amintesc ce a declarat Claudia Postelnicescu, lidera „Iniţiativei România”, când a ieşit de la întâlnirea ONG-urilor de la Cotroceni după tragedia de la „Colectiv”: „A doua opţiune [a Preşedintelui, n.n.] este ca oamenii ieşiţi în stradă, cei din societatea civilă sau cei care doresc să schimbe ceva să îşi facă partide, să se implice în politică”!

„Iniţiativa România” abia se înfiinţase, după cum declară lidera acesteia: „Acum două zile ne-am înfiinţat, da. Suntem un grup, ne ştim de câtva timp şi dorim să schimbăm ceva. Noi vrem să vină şi alţii alături de această Iniţiativă, să punem cumva pe o platformă comună tot ce reflectă strada şi societatea civilă acum. Şi de acolo să se degaje oameni care vor să meargă mai departe în politică, de exemplu, la alegerile locale de anul viitor sau la parlamentare”.

13529218_134940413598951_2003736438154474479_n

La doar câteva zile, „Iniţiativa România” a semnat o Scrisoare către Klaus Iohannis, semnată de mai multe ONG-uri, între care: „Freedom House”, „Expert Forum”, „Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)”, „Institutul pentru Politici Publice (IPP)”, „Societatea Academică din România (SAR)”, „Centrul Roman de Politici Europene (CRPE)”, „Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC)”, „Fundaţia Comunitară Bucureşti”, „ActiveWatch”. Despre cine sunt cei care conduc aceste ONG-uri.
După acea întâlnire de la Cotroceni, unul dintre cititori, Dan, ne-a trimis câteva informaţii foarte preţioase, care s-au dovedit reale, subliniind că„Iniţiativa România” era, de fapt, formată din oamenii Monicăi Macovei din „M10”: „E interesant numele iniţiatorilor, aşa cum apare pe site-ul lor. Sunt practic identici cu cei care au încercat să facă partidul M10 cu Monica Macovei. Cei pe care-i cunosc: Eduard Dumitrache, a fost şeful M10 după plecarea lui Politeanu, Mircea Serdin, fost coordonator de proiecte M10, Elena Ghioc, Madălina Botoran, Răzvan Popescu, Răzvan Oprina, toţi cu diverse funcţii în M10, coordonatori de sectoare sau membri ai „comisiei de arbitrii”.Se pot vedea toate aceste nume în actul Constitutiv al Asociaţiei M10, aşa cum apare pe site-ul „Reinventând democraţia”. Practic vorbim de o încercare a lui Mihai Politeanu, care deocamdată se ţine la fund şi-i susţine doar pe Facebook, de a restarta proiectul M10 sub aripa lui Iohannis. Despre Poliţeanu, e de notorietate că era consilierul lui Macovei şi primea salariu de la Parlamentul European şi el se ocupă de partid, în Bucureşti. Când s-au certat, a devenit consilierul lui Predoiu”.

La aceste lucruri, adăugăm şi faptul că între consilierii preşedintelui a fost atrasă SANDRA PRALONG, consilierul personal al miliardarului George Soros şi coordonatorul Fundaţiei acestuia încă din anul 1990, iar Guvernul Cioloş o include ca ministru „Pentru consultare publică şi dialog social” pe VICTORIA-VIOLETA ALEXANDRU, care era înainte de numire preşedinta „INSTITUTULUI PENTRU POLITICI PUBLICE”, unul dintre ONG-urile semnatare ale Scrisorii către Iohannis! În acest context, putem spune că întâlnirea de la Predeal de la sfârşitul săptămânii trecute avea un puternic sprijin atât la nivelul Guvernului, cât şi al Preşedinţiei!

13439182_134941036932222_3419038631848000714_n

Reamintim ce scriam chiar atunci, imediat după întâlnirea acestor ONG-uri cu preşedintele Klaus Iohannis: „Este cât se poate de clar că, în perspectiva înfiinţării unui partid prezidenţial, liderii acestor ONG-uri vor dicta strategia, orientarea şi acţiunile concrete menite să creeze iluzia că „Iniţiativa România” ar fi emanată de „Stradă”! Astăzi, aserţiunile noastre de atunci se dovedesc a fi reale.

„Iniţiativa România”, pălăria sub care se adăpostesc ONG-urile finanţate de George Soros

„Iniţiativa România” a apărut sub acest nume în 4 noiembrie 2015, a doua zi a manifestaţiilor din Piaţa Universităţii după „Colectiv”, adică exact în ziua demisiei Guvernului Ponta, cu un Comunicat scris în grabă, în care spune cine este şi ce-şi doreşte să devină: „Inițiativa România este o mișcare civică care (sic!) își propune coagularea cetățenilor și a societății civile în București. Scopul acesteia (sic!) este identificarea resurselor care, pe termen mediu și lung, vor reprezenta o alternativă la clasa politică actuală în administrația publică locală și națională”.

După evenimentele generate de tragedia de la „Colectiv”, se pare că lui Klaus Iohannis i-a plăcut acţiunea generată de „Iniţiativa România”, astfel încât acum pe umerii acesteia a fost pusă sarcina de a aduna ONG-urile dispuse să participe la noua construcţie pe care o putem numi generic „PARTIDUL MEU”.

Pentru a revedea finanţările venite de la Soros către aceste ONG-uri care, în această perioadă scursă de la „Colectiv”, s-au alăturat „Iniţiativei România”, puteţi citi un excelent material documentar pe site-ul ActiveNews.

Nu întîmpălător, alături de Nicuşor Dan şi Vlad Alexandrescu a fost şi Fundaţia PACT, despre care cotidianul.ro a scris recent, directorul acesteia fiind Matei Păun, directorul de campanie al lui Nicuşor Dan la alegerile din Bucureşti, şi el client al fundaţiilor Soros!

Adunând aceste informaţii, observăm că întâlnirea de la Predeal din 25-26 iunie 2016, al cărei obiectiv declarat este „crearea unei platforme politice comune care va participa la alegerile parlamentare din 2016”, anunţă înfiinţarea unui nou partid, format în principal din activiştii lui George Soros, împrăştiaţi până acum în diverse structuri de tip ONG!

Aşa cum se sugerează destul de explicit, toate acestea urmează să fie coloana vertebrală a partidului „Uniunea Salvăm România”, o extensie a partidului „Uniunea Salvăm Bucureştiul”, cu care Nicuşor Dan a obţinut rezultate notabile la alegerile locale din Bucureşti.

În această construcţie sunt invitate să participe şi câteva formaţiuni locale care au participat la ultimele alegeri locale: „Pentru Iaşi” (al cărei candidat a fost Andrei Postolache, care a obţinut 13,2%), „Uniunea pentru Codlea” (al cărei candidat a fost Erwin Albu, clasat al doilea în Codlea), „Partidul Oamenilor Liberi” (candidatul său Dan-Sorin Mască a obţinut 9,27% la alegerile pentru primăria Tg. Mureş). Mai intră în discuţie şi câţiva tineri care au fost candidaţi independenţi la ultimele alegeri: Cristian Ghingheş, care a obţinut 6,46% în Bacău, siTica Darie, care a fost candidat la Roşia Montană! Se alătură acestei construcţii şi „Mişcarea Uniţi Realizăm”, înfiinţată chiar în timpul protestelor denumite „Colectiv”.

Aşadar, în timp ce marile partide politice care formează actualul Parlament dorm liniştite şi se macină în propriile probleme (PSD cu preşedintele Liviu Dragnea condamnat definitiv, PNL cu o conducere bicefală de tot râsul), ONG-urile finanţate de George Soros, care şi-au construit structuri puternice în toată ţara, adună toate micile formaţiuni locale şi pun la cale o strategie naţională în vederea alegerilor parlamentare din toamnă.

george-soros-ocupati-romania

Sub conducerea lui Nicuşor Dan şi Vlad Alexandrescu, acestea vor să formeze un nou partid, poate chiar „Partidul Meu”, atât de dorit de Klaus Iohannis, în mod cert un partid care se poate numi generic „Partidul lui George Soros”, ca o încununare a finanţărilor venite de la miliardarul american din aceşti 26 de ani de la Revoluţie! Coloana vertebrală a noii construcţii politice este formată din oamenii lui Traian Băsescu şi Monica Macovei, ţinuţi în viaţă de banii lui George Soros, scurşi prin formidabila reţea de ONG-uri.

sursă: COTIDIANUL.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *