VERDICTUL Comisiei Tehnice din cadrul Consiliului de ATESTARE a TITLURILOR UNIVERSITARE: VICTOR PONTA și-a PLAGIAT teza de DOCTORAT

Consiliul General al CNATDCU a stabilit oficial că fostul premier Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat. Raportul comisiei de experţi, prin care a fost constatat plagiatul, a fost aprobat de Consiliul General al CNATDCU, în şedinţa de joi. Au fost 34 de voturi pentru adoptarea raportului şi o abţinere.

Victor Ponta va fi informat cu privire la concluzia CNATDCU şi va avea la dispoziţie 10 zile pentru a contesta decizia. O comisie va analiza eventuala contestaţie, iar dacă verdictul va fi menţinut, va fi sesizat ministrul Educaţiei, cu solicitarea de a emite un ordin de retragere a titlului de doctor.

Din comisia de experţi care au întocmit raportul de plagiat au făcut parte Florin Streteanu, de la UBB Cluj, Valentin Constantin, de la Universitatea de Vest din Timişoara, şi Dan Claudiu Dănişor, de la Universitatea din Craiova.

În 2012, Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a decis că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat. Potrivit raportului Comisiei de Etică, „elemente de plagiat pot fi identificate în 115 pagini din cele 297 de pagini” ale tezei de doctorat, teza care, potrivit comisiei, „încalcă principiile eticii, integrităţii şi bunei conduite în activitatea de cercetare”.

Decizia CNATDCU este primul rezultat major, definitiv, al „cruciadei antiplagiat” a fostului ministru Daniel Funeriu. Nu întâmplător acest lucru se întâmplă în Guvernarea Cioloş. Actualul premier s-a declarat încă din decembrie 2011, din perioada în care era comisar european, un admirator al reformei în Educație promovate de Funeriu.

REACȚIA lui Ponta după ce i s-a retras titlul de DOCTOR

Fostul premier, Victor Ponta, a reacționat imediat după ce i s-a retras titlul de DOCTOR:

„Ok – tehnocratii au rezolvat principala problema a tarii – mi-au luat si ei doctoratul ( ca Basescu in 2012)!

Inteleg ca acum ( dupa aceasta mare victorie) totul va fi bine – de azi incep sa creasca incasarile la buget sa iesim din deficit/ de azi incepem sa primim banii europeni pe care nu i-am luat pana acum/ de azi platim subventiile in agricultura, marim salariile si pensiile / de azi nu mai mor bebelusii in spitale si nici nu se mai dau subiecte grele la examenul da capacitate / si de azi nu mai suntem „marfa” pe care o vand tehnocratii ca sa primeasca o promovare cand se intorc la Bruxelles!

Sunt onorat de efortul pe care ditamai Guvernul de tehnocrati l-a facut doar pt persoana mea – o ordonanta de urgenta doar pt mine, o Comisie doar pt mine ( cand am primit verdictul de neplagiat in 2012 de la acelasi CNACTDU a mai fost o teza de doctorat examinata in acelasi timp – fac pariu ca nu aveti „Curaj” sa o revedeti si pe aceea) / o hotarare definitiva data in favoarea mea de ICCJ in 2014 ignorata! Va Multumesc din inima dragi politruci!

Si de azi ma ocup sa imi fac o noua teza de doctorat cu tema ” Fabulosa Guvernare Tehnocrata si maretele sale realizari pentru poporul romana” – that will be fun!!!”, susține fostul premier pe Facebook.

Lovitură de teatru în cazul plagiatului lui Ponta

Consiliul General al CNATDCU a decis joi să aprobe raportul experţilor prin care se stabileşte oficial că fostul premier Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat. Ponta are la dispoziţie 10 zile pentru a contesta decizia, după care raportul va ajunge la ministrul Educaţiei, cu solicitarea de retragere a titlului de doctor.

Dintre cei 35 de membri ai Comisiei prezenţi la şedinţa de joi, 34 de au votat pentru aprobarea raportului şi unul s-a abţinut. Potrivit unor surse, cel care s-a abţinut este profesorul Horia Iovu, de la Universitatea Politehnica Bucureşti. Contactat telefonic, acesta nu a dorit să divulge felul în care a votat, însă şi-a exprimat obiecţiile faţă de decizia luată. Potrivit lui Iovu, Ponta ar avea şanse să întoarcă decizia în instanţă.

„Eu nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm, pentru că nu am dreptul ăsta. Fiecare cu treaba sa. Dar dacă dumneavostră aţi obţinut ştirea asta, mă rog… Asta a fost decizia pe baza comisiei de specialişti. Comentariile pe care le-am făcut în comisie sunt trecute în procesul verbal. Sunt anumite lucruri care, în opinia mea, nu s-au respectat, din punct de vedere procedural. Dacă se va face o contestaţie, dacă se ajunge în justiţie, sigur că toate acestea vor fi analizate. Sunt anumite lucruri pe procedură care nu au fost respectate. Asta pot să vă spun, dar atât. Eu consider că, juridic, hotărârea nu este pe deplin acoperită, pentru că nu sunt respectate toate etapele din ordinul de ministru. Este ordinul de ministru 3482, de anul ăsta, care prevede exact cum se ia hotărârea şi ce paşi trebuie urmaţi. Din punctul ăsta de vedere, sunt lucruri care, în opinia mea, nu au fost respectate. Asta a fost intervenţia mea în cadrul consiliului, am spus-o şi e consemnată”, a declarat Horia Iovu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Întrebat dacă poziţia sa are vreo legătură cu funcţia de la Universitatea Politehnica, unde Ecaterina Andronescu este preşedinte al Senatului, profesorul Horia Iovu a declarat: „Foarte interesantă legătura asta. Doamna Andronescu este preşedinte al Senatului la Politehnică, eu sunt profesor la Politehnică. Mai mare legătură nu este. Nu sunt membru în niciun partid politic şi nici nu mă interesează. Dar vreau să ştiţi că dacă nu era Ponta, ci era altul, Ionescu, Popescu, tot aia spuneam, pentru că eu vreau să fie făcute lucrurile legal. Asta e singura mea grijă. În rest, nu mă interesează persoana omului. Chiar nu am nicio legătură cu doamna Andronescu sau cu domnul nu ştiu care. Am nenumărate dispute cu doamna Andronescu, pe diverse alte chestiuni, deci să nu credeţi că e o problemă de… Nu sunt în partid, nu mă interesează partea asta politică. Au fost de asemenea colegi care au întrebat de ce s-a început cu cazul ăsta sau de ce numai cazul ăsta. Adică pare ca o chestie un pic forţată, că e om politic şi gata, trebuie rezolvată treaba. Sunt foarte multe alte cazuri care trebuie rezolvate, nu numai Ponta e pe lumea asta.”

sursa: STIRIPESURSE.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *