Imagine din satelit! Așa arată România la frontiera cu Ucraina. Țara noastră, rasă de mafia pădurilor! CARIILE pădurilor din România: MAFIA şi INDIFERENŢA autorităţilor

La graniţa dintre România şi Ucraina este dezastru. De ani de zile, kilometri întregi de copaci au fost defrișați fiindcă o mare parte din aceste păduri au fost retrocedate, iar acum sunt în proprietate privată.
Nenorociții care conduc România de 26 de ani au girat distrugerea pădurilor țării, defrișarea completă a unor zone uriașe!

 

Activiştii susţin că efectele urgiei care a măturat tot în cale puteau fi mult diminuate dacă munţi întregi n-ar fi rămas fără pădure din cauza mafiei lemnului care a făcut tot ce a vrut mai bine de 20 de ani.
Din satelit se vede dezastrul produs în pădurile din Maramureş prin comparaţie cu Ucraina vecină. Harta zonelor cu risc de tăieri ilegale pune judeţul din nordul ţării în zona codului roşu. Organizaţiile de mediu atrag atenţia că numai anul trecut din pădurile acestea s-au exploatat ilegal copaci ce ar putea fi încărcaţi într-un tren cu 100 de vagoane.
Mihai Lesan, reprezentat Direcţia Silvică Maramureş: „În ceea ce înseamnă tăierile ilegale vorbim la finalul anului 2015 de 7.502 metri cubi de material lemnos sustras ilegal. Pentru 2016, pentru primele trei luni vorbim de un volum tăiat ilegal de 451 metri cubi.”
Reporter: „Au legătură inundaţiile cu defrişările?”
Mihai Lesan: „Este unul din factori.”
Cel puţin pe hârtie se pare că „Radarul Pădurilor” ar fi limitat transporturile ilegale de lemn cu peste 60 la sută. Cu toate acestea, efectele jafului din ultimii 20 de ani încep să fie acum decontate de locuitorii din zonă.
La Borşa, în zonele Negoiescu şi Repedea, pământul a luat-o la vale, iar casele oamenilor au fost înghiţite de ape luna trecută.
Radu Vlad, coordonator programe forestiere WWF: „Iată că se confirma încă o dată corelarea directă între codul roşu de tăieri ilegale şi codul roşu al efectelor inundaţiilor. Nu întâmplător degradarea pădurilor, tăierile ilegale sunt considerate o ameninţare la siguranţa naţională.”
În ultimii 20 de ani, mii de hectare de pădure din Munţii Maramureşului au fost rase de pe faţa pământului. S-au găsit câţiva ţapi ispăşitori, s-au dat amenzi şi autorităţile au anunţat că şi-au făcut treaba. Sub protecţia anonimatului, oamenii spun că încă se mai taie la Borşa, iar lemnul este dus în alte judeţe pentru prelucrare.
Radu Vlad, coordonator programe forestiere WWF: „Tăierile ilegale nu crează numai pierderi de ordin economic prin furturi de lemne, ele prin degradarea ecosistemelor conduc la pierderea serviciilor de mediu şi asftel afectarea pe termen lung a întregii comunităţi.”
Un proiect de lege aflat în Parlament propune dublarea amenzilor pentru tăierile ilegale, iar atunci când un transport este descoperit, acesta să fie confiscat de autorităţi cu tot cu vehicul.

Pe pagina de Facebook Agent Green a apărut o imagine prin satelit în care granița dintre România și Ucraina este marcată cu o linie galbenă și se poate observa discrepanța dintre cele două state. Descrierea este dură, iar instituțiile statului sunt acuzate de nepăsare.

       UCRANINA                                                           ROMÂNIA

 

romania-rasa-de-paduri-465x390

„Romania rasă!
Așa arată din satelit frontiera Maramureșului cu Ucraina (frontiera este linia galbenă).
Pădurile din România au fost rase (inclusiv cele virgine – vezi permietrul roșu).
Pădurile din Ucraina sunt înca intacte, iar țara a interzis exportul de molid și pin.
Ecologiștii și politiștii de frontieră sunt bătuți de mafia pădurilor în timp ce:
Parlamentul României PLEACĂ ÎN VACANȚĂ.
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor „VEGETEAZĂ”.
Guvernul României IGNORĂ SITUAȚIA SCĂPATĂ DE SUB CONTROL”, se arată în descrierea postării.

România, rasă de mafia pădurilor!

Imaginea este de plâns. În timp ce Ucraina este o țară verde, munții României sunt decopertați din cauza afacerilor de mii de euro a unor baroni care dispun de resursa verde a țării după bunul plac, iar în tot acest timp, autoritățile tac și închid ochii, iar sute de camioane pornesc spre Occident cu materie primă.

Suntem fruntașii Europei când vine vorba de tăieri masive de masă lemnoasă și export la nivel mondial, însă, din păcate suntem codași la capitolul împăduriri.

Dacă în Ucraina pădurile sunt încă intacte, statul interzicând exportul de molid și pin, la noi nu există nicio limită și aproape nicio obligație. Corupția este uriașă și doar dacă DNA-ul intră serios în afacerile cu păduri vom mai salva ceva.

Rețeta, aplicată de toți mafioții, a fost mulți ani următoarea:

1. Ai primit un teren cu pădure pe propria firmă, cu drept de exploatare.

2. Razi tot și imediat după aceea închizi firma ca să nu trebuiască să împădurești zona defrișată (așa cum obliga legea).

3. Îți faci altă firmă.

4. Primești un teren pe noua firmă, cu drept de exploatare.

5. Razi tot și imediat după aceea închizi firma ca să nu trebuiască să împădurești zona defrișată.

6. Repeți rețeta la nesfărșit…

Desigur, o astfel de schemă de prăduitor fără scrupule nu putea fi aplicată dacă instituțiile implicate nu ar fi fost corupte până în măduva oaselor, iar unii dintre reprezentanții lor parte la jaf.

Și ca să nu fie prea evident pentru „prostimea” care se plimbă prin țară, pentru cei care iubesc natura și ar fi fost sensibili la această crimă, bandiții din industria lemnului au avut grijă să taie pădurile care nu se văd din șosea sau de pe linia ferată, pentru ca lumea nici măcar să nu bănuiască dimensiunea dezastrului.

Evident, acești nemernici trebuie opriți, trebuie să li se confiște averile și să intre la pușcărie. Vorbim de un atentat la siguranța națională de care TREBUIE să se ocupe DNA-ul! Să sperăm că nu e prea târziu!

sursa: PROTV.ro/EVZ.ro/CUNOASTELUMEA.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *