Dacă se va continua proiectul iniţia de fosta administraţie, Băbeniul ar putea avea, în scurt timp, o bază sportivă modernă

Clubul FC Băbeni a avut, sezonul trecut, două momente importante în activitatea sa. A fost, mai întâi, acea dublă cu echipa clasată pe locul 2 în Seria Nord a Ligii a 4-a, FC Păuşeşti Otăsău, dublă la finalul căreia gruparea antrenată de Gabriel Mangalagiu şi-a păstrat dreptul de a evolua şi din toamnă în Superligă, dar şi parcursul de excepţie a echipei de juniori A1 în campionatul organizat de AJF Vâlcea şi apoi în fazele zonale.

Risc asumat de Gabi Mangalagiu

Cu mai mulţi juniori sau tineri în lot, dar şi în primul 11, fotbalişti aduşi de antrenorul Gabi Mangalagiu de la grupele de juniori republicani ale clubului CSM Rm. Vâlcea, FC Băbeni a „tremurat” până în ultimul moment pentru rămânerea în Superligă, primul eşalon fotbalistic vâlean. După ce a terminat pe locul 9 sezonul regulat, potrivit regulamentului, formaţia ce reprezintă primul oraş (ca număr de locuitori) din Vâlcea, după cele două municipii, a trebuit să joace, în dublă manşă, un baraj pentru menţinere / promovare în acest eşalon. Băbenarii s-au impus cu un categoric 9-2 şi vor juca şi sezonul viitor aici. A foist riscul asumat de antrenorul Gabi Mangalagiu, coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori din Zăvoi, cel care a adus la Băbeni mai mulţi tineri. A riscat, ajungând cu aceştia pe loc de araj, dar în final copii au câştigat experienţă, care le va folosi pe viitor. Şi echipa de juniori a clubului a avut un parcurs bun sezonul trecut. Băenarii antrenaţi de prof. Laurenţiu Mutu au câştigat campionatul de A1 organizat de AJF, dar au ieşit din competiţie după ce au fost eliminaţi din faza zonală de echipa similarăde la Caracal.

Bază sportivă modernă

Fostul prmar al oraşului aflat la 20 de km de Râmnic, spe Drăgăşani, Sorin Bîzîc, a iniţiat un proiect pentru construirea, în satul Români, a unei baze sportive multifuncţionale care săcuprindă şi un teren de fotbal ce ar trebui omogolat chiar pentru Liga a 2-a. De văzut dacă noua administraţie a oraşului, aleasă în mod democratic pe 5 iunie, va continua acest proiect. Se pare că proiectul a ajuns la stadiul e studiu e fezabilitate, urmând a fi arcurse apoi toate căile legale pentru a se obţine finanţarea, construcţia şi amenejarea acestei baze sportive.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *