În timp ce circa 40 de tineri n-au primit nicio şansă la Superligă, Nicolae Dobrică şi Simona Sima sunt arbitri care au cele mai multe meciuri sezonul trecut în fotbalul vâlcean

E final de sezon competiţional în toate competiţiile organizate de asociaţia Judeţeană de Fotbal. Motiv pentru care ne-am propus să analizăm situaţia meciurilor arbitrate, la toate nivelurile, de arbitri şi arbitri asistenţi din Vâlcea.

 

Nicolae Dobrică este arbitrul care a condus la centru cele mai multe meciuri în competiţiile rganizate de AJF Vâlcea sezonul trecut. Dobrică are 73 de partide conduse la centru, dintre care 30 la Superligă. Vâlceanul mai are 17 meciuri conduse, sezonul trecut, în Liga a 4-a, un meci la barajul pentru Superligă, 10 meciuri la Liga a 5-a, seria Sud, 12 la Liga a 5-a, Seria Nord şi 3 partide conduse la centru în Cupa României (judeţ). E urmat, în acest top, de drăgăşeneanul Alin Colţa (foto), cu 71 de meciuri conduse, la centru, în toate competiţiile organizate de AJF Vâlcea (doar 10 meciuri la Superligă pentru centralul din Oraşul Viilor). Podiumul este completat de experimentatul Claudiu Tomoiagă, cu 69 de partide conduse (25 în Superligă). Urmează Daniel Demetrescu – 66 de partide, Iuliana Demetrescu – 62 de partide, Valentin Totescu – 54 de partide, Sebastian Lăstun, Alin Olaru şi Andrei Mosor – fiecare câte 51 de partide. Pe locul 10 îl găsim, în acest top, pe Marius Dincă, cel care a condus, sezonul trecut, 50 e meciuri la centru, în toate cometiţiile organizate de AJF Vâlcea. De remarcat că deşi se plânge peste tot că nu are arbitri, preşedintele Comisiei Judeţene de arbitri Vâlcea, Ion Tudorică, nu a dat şansa unui număr de circa 40 de tineri arbitri să conducă, sezonul trecut, vreun meci de Superligă!

 

Colega noastră, Simona Sima este prima în topul meciurilor conduse la „tuşă” (arbitri asistenţi) la competiţiile organizate sezonul trecut de AJF Vâlcea. Simona s-a aflat la linie la 87 de partide per total (34 de meciuri la Superligă, 24 de meciuri la Liga a 4-a, un meci la barajul pentru Superligă, 12 meciuri la Liga a 5-a, Seria Sud, 9 meciuri la Liga a 5-a, seria Nord, 6 meciuri la Cupa României – judeţ şi un meci la Juniori C). Urmează o altă jurnalistă, Ramona Bălteanu, cu 82 de meciuri a care s-a aflat la limie sezonul trecut (24 dintre acestea fiind la Superligă) şi Mirel Cladoveanu, cu 78 de partide ca arbitru asistent (17 dintre acestea fiind la Superligă). UrmeazăAdrian Chebar – 76 de meciuri ca arbitru asistent, Alexandru Dobrescu – 71 de meciuri ca arbitru asistent, Andrei Iordache – 69 de meciuri ca arbitru asistent, Bogdan Iordache – 65 de meciuri ca arbitru asistent, Adela Popescu şi Mihai Schianu – câte 61 de meciuri ca arbitru asistent şi Robert Apostolescu – 58 de meciuri ca arbitru asistent. Si în cazul arbitrilor asistenţi, domnul Ion Tudorică nu a dat şansa de a fi la linie la vreun meci de superligă unui număr de circa 60 de tineri arbitri!!!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *