MEGA-SCANDAL în instanță. Mariana Rarinca denunță o încălcare a legii de către CSM și Klaus Iohannis, prin decizia de pensionare a Liviei Stanciu

Mariana Rarinca, femeia condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că ar fi șantajat-o pe președinta ÎCCJ, Livia Staciu, anunță o nouă acțiune în instanță. Aceasta denunță o încălcare a legii de către CSM și Klaus Iohannis, prin decizia de pensionare a Liviei Stanciu.

„Astăzi am primit de la CSM o adresă prin care îmi spune că nu poate da curs solicitării mele – notificarea trimisă prin care anunţăm că voi formula contestaţie la pensionarea Liviei Stanciu -, dar de fapt ei mi-au trimis dovada scrisă că au încălcat legea, semnată, parafată. Cred că îmi va fi de folos acest înscris mai mult decât scopul pentru care mi-a fost trimis de CSM”, scrie Rarinca pe Facebook.

De la conducerea Curții Supreme, Livia Stanciu ajunge judecător la CCR, fiind propusă de Klaus Iohannis. Judecătoarea a solicitat pensionarea după încheierea mandatului de la ÎCCJ, iar CSM a dat un aviz pozitiv. Mariana Rarinca a depus o contestație la această decizie, iar legea 317/2004 prevede suspendarea executării deciziei până la soluționarea în instanță. Cu toate acestea, președintele a semnat decretul de pensionare fără să aștepte parcurgerea pașilor legali.

Răspunsul CSM pentru Mariana Rarinca (sursa: luju.ro):

„Către doamna Mariana Rarinca,

Ca urmare a notificării dumneavoastră din data de 21.06.2016 şi înregistrată sub nr. 14312/2016, prin care solicitaţi să nu se înainteze către Preşedintele României Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 702/16.06.2016, prin care s-a propus eliberarea din funcie, prin pensionare, a doamnei judecător Doina Livia Stanciu, înainte de împlinirea termenului de contestaţie de 15 zile de la comunicare sau de la publicare, iar apoi până la soluţionarea definitivă de către instanţa supremă a contestaţiei pe care dumneavoastră urmează să o formulați, vă comunicăm că această solicitare a fost analizată în şedinţa din dată de 27.06.2016 de către Comisia nr. 1 – ‘Indepedența şi responsabilizarea justiţiei, eficientizarea activităţii acesteia şi creşterea performanţei judiciare; integritate şi transparenţa sistemului judiciar’.

Cu ocazia analizei, Comisia nr. 1 a constatat că Hotărârea Plenului nr. 702/16.06.2016 a fost pusă în executare, fiind înaintată de către Preşedintele României la data de 22.06.2016, iar la data de 23.06.2016 a fost semnat decretul prezidenţial.

Având în vedere că decretul prezidenţial a fost deja semnat, Comisia nr. 1 a apreciat că nu se poate da curs solicitării dumneavoastră.

Cu deosebită consideraţie,

Preşedinte,

Judecător Mircea Aron”

sursa: STIRIPESURSE.ro

2 comentarii la „MEGA-SCANDAL în instanță. Mariana Rarinca denunță o încălcare a legii de către CSM și Klaus Iohannis, prin decizia de pensionare a Liviei Stanciu

  • 12 mai 2017 la 7:55
    Permalink

    DA E INTERESANT ACEST ARTICOL , DA ASI DORI SA FAC SI EU O INTPINARE, REFERITOR LA UN PARTAJ INTRE NORA SI FIUL MEU,,EU AM CONTRIBUIT CU SUMA DE 40 DE MII DE EURO LA CONSTRUIREA UNI IMOBIL SI NORA A DIVORTAT DE FIUL MEU,,AM FOST EVACUATI DIN CASA SI TOT ODATA SI AMENDATI NI-SE RETINE DIN PENSI MIE SI LA SOTIEA MEA, EU NU POT SAMI DAU SEAMA CUM SA JUDECAT ACEST PROCES DE PARTAJ,, NU SA TINUT CONT DE SUMA INVESTITA DE MINE IN ACEST IMOBIL PUR SI SIMPLU AM FOST FURATI CU ACTE, DE ACEASTA NORA, VA RUGAM FACETI O ANCHETA , SA VEDETI CARE E ADEVARUL DACA EU SUNT VINOVAT VA ROG SA-MA EXECUTATI.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *