VESTE EXTRAORDINARĂ pentru toți românii: RECUPERATORII nu vor mai putea lua BANI prin EXECUTĂRI SILITE

O veste extrem de BUNĂ (dar extrem de proastă pentru recuperatorii de creanţe) pentru toţi românii care au datorii pe la diferite bănci, firme de telefonie mobilă sau firme de leasing, etc… care nu sunt plătite de ceva timp iar firma de leasing, operatorul de telefonie mobilă sau bancă a concesionat, sau mai bine zis, a vândut datoria pe care o aveaţi unei firme de recuperări.
Din păcate, din data pronunţării acestei sentinţe de ICCJ, aceasta nu se mediatizează în presă, motivul eu nu îl stiu! informează selfiequeen.ro
În urma şedinţei a ICCJ (Înalta Curte de Casaţie şi Jutitie) din data de 04.04.2016, prin decizia numărul 9 având ca obiect dosarul 507/1/2016 sesizat de Tribunaul Braşov privind pronunţarea unei hotărâri prealabilă şi în consecinţă, ICCJ a stabilit următoarele:
— Conform Codului de Procedura Civilă o cerere de chemare în judecată şi reprezentarea convenţională a unui persoane juridice în fata instanţelor de judecată NU se poate face prin diverşi mandatari (diverse firme de recuperări creanţe, credite, etc…), nici prin consilierul juridic / avocatul al acestora.

— Să vă explic cam pe înţelesul tuturor despre ce este vorba: o firmă, de exemplu o bancă sau o companie de leasing auto, etc… nu poate să fie reprezentată într-o instanţă de pe teritoriul României (conform Art. 84 din Codul de Procedura Civilă — care spune: Lipsa dovezii calităţii de reprezentant), iar conform art 82 din CPC, firmele respective NU au cum să facă dovada calităţii de reprezentat fiindcă aceastea au cumpărat creditul dvs de la bancă, firma de leasing, etc…

Ce poţi să faci dacă te afli într-o situaţie asemănătoare?
Conform site-ului indrumari-juridice.eu, domnul avocat Cuculis ne explica care ar fi procedura de urmat în această situaţie:
1. Dacă aveţi o cerere sau un dosar de executare silită pe rolul unei instante din România, puteţi să invocaţi în instanţă, sub formă de excepţie de la executare, adică DOAR pe fondul cauze, excepţia lipsei calităţii de reprezentant (cum v-am explicat şi mai sus) şi să solicitaţi instanţei unde aveţi procesul să ANULEZE toate actele de procedura pentru executare făcute de către firmă respectivă, adică de către firmele de recuperări (nu vreau să le dau nume pt ca sigur aş fi acţionat în instanţă pt că le-am adus prejudicii, dar ştiţi dvs. mai bine cine va suna şi va tot spune ce şi cât aveţi de plătit).

Domnul avocat Cuculis ne mai atrage atenţia şi despre faptul că INCLUSIV încheierile date da către instanţă de judecată pentru încuviinţarea executării silite pot fi anulate în cadurul unei contestaţii la executare invocând motivul de mai sus, adică art. 84 din CPC (conform Art. 84 din Codul de Procedura Civilă — care spune: Lipsa dovezii calităţii de reprezentant) telefonie mobile sau la firmele de leasing, însă începând cu data de 04.04.2016, conform deciziei ICCJ 9/2016, care deasemena se aplică LA TOATE INSTANŢELE DIN ROMÂNIA, aceste firme nici prin consultanţi juridici, nici prin avocaţii lor nu mai pot să reprezinte firma la care dvs. aveţi o restantă de plată.

Deasemenea, domnul avocat Cuculiș într-un interviu acordat unui ziar online, precizează următoarele:

„Era o decizie ce trebuia luată de mult timp pentru că s-a încălcat ani de zile Codul de Procedură Civilă în ceea ce însemna reprezentarea convenţională a unei persoane juridice. Ce a stabilit ÎCCJ ieri este că cererea de chemare în judecată şi rezentarea convenţională a unei persoane juridice, respectiv a unei societăţi bancare sau a unei firme de leasing sau orice alt creditor persoană juridică, nu se poate face prin mandatar persoană juridică. O firmă nu poate reprezenta o altă firmă în instanţă şi nici chiar avocatul său consilierul juridic al altei societăţi comerciale. Majoritatea — avem 170 de recuperatori de creanţe în România — reprezentau în instanţă societăţi bancare, firme de leasing şi aşa mai departe. Lucrul acesta este interzis de acum”.
Am trecut şi eu printr-o situaţie similară, dar fiind în necunostiinta de cauză, iar restanta de recuperat era în jur de 400 lei, am plătit-o, însă nu vreţi să ştiţi câte tefoane am primit cu ameninţări ca suma creşte de la o zi la alta, ca o să fiu executat silit, ca o să mi se facă poprire pe salar, etc…
Am scris acest articol (+ o să îl distribui în mediul online prin toate mijloacele posibile) pentru a afla persoanele care se confruntă cu această situaţie zilnic, şi înţeleg că în momentul când nu ai mai putut să plăteşti ratele / facturile (la bancă, telefonie mobile, firma de leasing), nu a fost din rea credinţă, ci din faptul că sigur ai avut o problemă care era mult mai importantă decât banca sau ratele respective.

sursa: ALTERNATIVENEWS.ro

3 comentarii la „VESTE EXTRAORDINARĂ pentru toți românii: RECUPERATORII nu vor mai putea lua BANI prin EXECUTĂRI SILITE

 • 25 martie 2017 la 12:00
  Permalink

  Sotul meu a avut un imprumut la tiriac bank in 2011 in 2012 a decedat ,eu am ramas vaduva nu am mai puput sa platesc ..au dat la firma de recuperari apoi sa judecat in lipsa si am primit acasa de la ex judecatoresc daca nu platesc vine cu ex silita .
  Va rog daca puteti sa.mi raspunde.ti ..multumesc .i

  Răspunde
 • 20 aprilie 2017 la 2:40
  Permalink

  Eu am poprire pe salariu de doi ani de cei de la eos,se poate face ceva???
  Mulțumesc!!!

  Răspunde
  • 24 iulie 2017 la 13:30
   Permalink

   Doresc sa mi rezolv cu ajutorul dumneavoastra o problema asemanatoare cu o firma de recuperare.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *