CONDAMNATĂ la ÎNCHISOARE pentru că a furat MÂNCARE pentru fetița ei de 9 ani. Copila „LOCUIEȘTE” într-o MAGAZIE, fără APĂ, fără LUMINĂ

Cazul „judecătoarei cu pantofi albaștri” a făcut repede înconjurul României, restabilind o mică speranță în omenia corpului magistraților români.

Din păcate, însă, iluziile au fost rapid spulberate de către o colegă a judecătoarei cu pantofi albaștri, după ce a condamnat la închisoare o femeie care a furat mâncare pentru fiica ei înfometată. Atât mama cât și fiica, acum rămasă singură, trăiau într-o sărăcie inimaginabilă, iar soluția de condamnare a scandalizat opinia publică.

„O femeie a fost băgată la pușcărie pentru că, cică, ar fi furat mâncare pentru fiica ei de 9 ani. Care fiică, în prezent, e singură pe lume. „Locuiește” într-o magazie, fără apă, fără lumină. E în vacanța de vară. Nu are nevoie de haine și recuzite. De mâncare nu se pune problema. O paște malnutriția. Dar sistemului nu ii pasă. Incă un copil suferind de foame, încă un copil căruia i s-au răpit visele, ce mai contează? E o simplă cifră…
Mai ceva ca în Mizerabilii, judecătoarea fără pantofi albaștri care a dat soluția de condamnare nu a observat că această Fancine/Jean Valjean de sec XXI era în stare de necesitate când „fura” mâncare pentru fetița ei, noua Cosette. Iar penaliștii știu că starea de necesitate e exoneratoare de răspundere penală. Doar că cineva trebuie sa își pună pantofi albaștri pentru a da decizia de achitare.
Bine, nici președintele nu se grăbește cu grațierea, deși ex-președintele a grațiat de două ori o femeie, condamnată pentru corupție, pe motiv că avea 5 copii.

Dreptul penal e un drept al apărării sociale. Pușcăria și celelalte sancțiuni penale nu sunt pentru a-l chinui pe infractor și,cu atât mai puțin, nu sunt pentru a nenoroci copii și alți apropiați ai infractorului, ci pentru a preveni alte infracțiuni și pentru a oferi șansa infractorului de a se reeduca și corija prin ispășirea pedepsei.
Oare cum ne apără pe noi, societatea, aceasta condamnare la închisoare cu executare a unei mame care a „furat” mâncare pentru fiica ei de 9 ani suferindă de foame cronică?
Și invers, cum ne apără pe noi, societatea, achitarea celor care dau mită, dar sunt de acord să sifoneze, adică să denunțe mita, și, de asemenea, unde e apărarea sociala în pedepsele cu suspendare pentru mita dovedită și pentru fraude electorale? În ce lume de final de ev mediu trăim, Dumnezeule?”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe facebook.
Într-o altă postare pe facebook, avocatul Gheorghe Piperea a scris revoltat:
„Dacă ar veni un Hitler acum în România ar avea sute de mii de adepţi în maxim 6 luni.
După postarea de azi relativă la femeia condamnată în lipsa la trei ani de închisoare cu executare pentru furt de mâncare, am avut zeci de mesaje fasciste de la o sumedenie de trolli pe care i-am banat. Din păcate, au fost şi inşi cu nume şi prenume care au spus că femeia în cauză merită pedeapsa.
Priviţi aici o mostră de suflet cătrănit de om care se crede creştin:
„O putem ajuta legându-i trompele. Nu e vina vânzătorilor de mâncare că doamna vrea să facă copii. Dacă te irită atât de tare că nu are ce să mănânce, du-te și cumpără-i de mâncare. Măcar așa o să facă mai puțini copii timp de 9 ani”.
O mare parte din România de azi, prea mare, are nevoie urgentă de o vindecare a sufletului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *