Administraţia Fondului pentru Mediu va derula Programul „CASA VERDE”. Statul îţi dă între 6.000 şi 8.000 de lei să îţi montezi CENTRALĂ TERMICĂ sau PANOURI SOLARE

În acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu va derula Programul „Casa Verde” privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, pentru care s-au alocat 44 milioane lei pentru finanţarea contractelor în vigoare şi 95 milioane lei pentru contracte noi şi se estimează că aproximativ 15.000 de persoane fizice vor beneficia de finanţare, a declarat în cadrul unui interviu acordat Agerpres István Jakab, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

În acest moment, Ghidul de finanţare a programului „Casa verde” este în curs de elaborare. Se stabilesc criteriile de eligibilitate, potenţialii beneficiari, modalitatea de implementare a acestuia, ţinând cont de necesităţile actuale. Preşedintele AFM a spus că un obiectiv este o mai bună fluidizare şi uşurare a procesului de finanţare.

„Astfel, în vederea deschiderii unei noi sesiuni pentru această categorie de program au fost alocate fonduri de peste 90 milioane lei, fonduri de care vor beneficia aproximativ 15.000 de persoane fizice”, arpeciază preşedintele AFM.

Acesta a menţionat că modalităţile de finanţare şi criteriile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii se vor regăsi în propunerea de ghid cu care vom veni în perioada imediat următoare, ghid care va fi supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului.

Proiectul ghidului va fi făcut public până la sfârşitul lunii mai, apreciază preşedintele AFM.

În paralel se va derula şi proiectul „Casa Verde plus”, care implică finanţarea atât a caselor cât şi a blocurilor de apartamente.

Programul se aresează persoanelor fizice, care primesc sume nerambursabile de până la 6.000 lei, dacă își instalează panouri solare sau centrale pe peleți, și de maximum 8.000 de lei pentru pompe de caldura.

Pentru a beneficia de finanțare, solicitantii au obligația ca în termen de 60 de zile de la obținerea aprobării să semneze contractual. În termen de un an trebuie să instaleze sistemele, pe cheltuiala proprie. Ulterior, după ce lucrările sunt finalizate, vor solicita Agenției Fondului de Mediu decontarea cheltuielilor eligibile.

sursa: informatiazilei.ro

2 comentarii la „Administraţia Fondului pentru Mediu va derula Programul „CASA VERDE”. Statul îţi dă între 6.000 şi 8.000 de lei să îţi montezi CENTRALĂ TERMICĂ sau PANOURI SOLARE

 • 13 iulie 2016 la 8:58
  Permalink

  Suntem in luna iulie dar ghidul de finantare promis pentru luna mai e pe nicaieri domnule Jakab

  Răspunde
 • 14 iulie 2016 la 7:20
  Permalink

  A trecut mai bine de un an de la montarea sistemului de apa calda menajera dar nici pana acum nu am primit banii.Care este termenul de plata la acest program?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *