De la prima “strigare” Gutău şi Veţeleanu au dat iama în bugetul local

Mircia Gutău a spart într-o singură şedinţă toate economiile făcute de Gigi Matei la bugetul local. Prima şedinţă extraordinară a noului CL s-a lăsat cu un adevărat măcel financiar. Executivul PER condus de Gutău şi-a alocat la “Urgenţe” banii pentru demararea proiectelor  cu destinaţie “specială”, proiecte aflate în stand by de la plecarea sa din primărie… din 2009. Aşa se face că bugetul de 287.263.100 lei aprobat în februarie 2016 şi excedentul de 26.202.800 lei  din 2015 au fost tocate mărut, pe fiecare capitol, şi împărţit în funcţie de interesele actualului executiv.

Nici nu s-a instalat bine noul executiv ecologist al lui Mircia Gutău şi banii bugetului local au început să se scurgă pe tot felul de manifestaţii şi achiziţii discutabile.

În prima şedinţă extraordinară de după înscăunarea lui Mircia Gutău,  Executivul a alocat pentru Ziua Imnului Naţional o suma   greu de imaginat … 296.500 lei (aproximativ 3 mld lei vechi) de la 47.200 lei,   suma alocată anul trecut de Executivul condus de Gigi Matei. Sumă considerată nesimţit de mare de grupul liberal, grup care la şedinţa de luni nu a scos un sunet, deşi valoarea stabilită de Gutău şi Veţeleanu poate fi considerată mai mult decât nesimţită.

Capitolul 74 – Protecţia Mediului a fost suplimentat cu suma de 85.000 lei pentru executarea unor lucrări de consolidare a Depozitului Feţeni;

Capitolul 81 – Combustibil şi energie termică – a primit o rectificatre pozitivă de 2.418.000 lei pentru diferenţă preţ energie termică;

Capitolul 84 – Transporturi – a fost rectificat pozitiv cu suma de 850.000 lei… pentru subvenţie  abonament transport ETA…

Consilierul liberal Grigore Crăciunescu a cerut explicaţii directorului societăţii ETA, nu interimarului Eusebiu Veţeleanu care făcuse proiectul de hotărâre…”Observ că subvenţia din acest an va fi cu mult mai mare decât cea de anul trecut când societăţii i s-au alocat 68 mld lei vechi, acum avem această sumă doar pe primul trimestru al acestui an. În acest ritm suma alocală anul trecută va fi cu mult depăşită, care sunt cauzele, dacă domnul Şovar ne-ar putea da un răspuns…”. Domnul Şovar i-a dat…” Nu ştim la cât va ajunge suma din cauza sistemulului de „tiketing”implementat parţial, după dotarea autobuzelor, şi în funcţie de adresabilitate, vom afla care este situaţia…”.

Şi Grig Crăciunescu a aflat… ecologiştii i-au mai dat 850.000  lei în plus de la prima strigare.

„Cadouri” pe banii bugetului local

Marea bombă apare la Capitolul 70 – Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică unde Mircia Gutău a decis să facă din banii vâlcenilor parcul ce trebuia făcut de fostul proprietar al mall-ului din contul său personal.Gutău a luat prin pixul lui Veţeleanu 9.500 lei pentru amenajarea spaţiului dintre mall şi Cozia, lucrare ce trebuia realizată de fostul proprietar, nu de Primăria Râmnicului.Decizia a fost luată de Gutău în perioada în care-şi desfăşura ilegal calitatea de primar din cauza invalidării sale ca primar de către Judecătoria Rm. Vâlcea. Deocamdată, proiectul nu are avizele necesare, dar executivul s-a grăbit să aloce suma.

„Capitolul 70 – Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică bugetul a fost suplimentat cu

 1.079.500 lei, astfel: 970.000 lei, achiziţie teren pentru extinderea Cimitirului Cetăţuia, situaţie disputată în instanţa de judecată; 9.500 lei pentru amenajarea spaţiului public existent între River Plazza Mall şi Centrul Comercial WinMarkt.

Este foarte interesant faptul că prima grijă a primarului validat ilegal de Tribunalul Vâlcea a fost refacerea ambientală a unei zone „moarte”.

Surse din cadrul Primăriei susţin că iniţiativa lui Gutău are şi un interes de grup.  În zona centrală, peste drum de mall, la capul podului, se va construi un bloc turn, iar pentru respectarea autorizaţiei acesta ar trebui să aibă  şi o zonă verde, zonă ce va fi amenajată între celei trei clădiri… River Plazza Mall – Socom – Centrul Comercial WinMark (Cozia).

Un comentariu la „De la prima “strigare” Gutău şi Veţeleanu au dat iama în bugetul local

  • 16 iulie 2016 la 10:01
    Permalink

    O spun de cativa ani ca River Plaza s-a construit prin distrugerea unui parcule, fara amenajare de spatii verzi, prin gatuirea circulatiei pe Podul Vinerii Mari… Acum Mitcica Gutau zice ca trebuie…parc pentru a construi un bloc turn!… Halala ecologisti!…. Blocul turn estepentru niste prieteni ai lui Gutau si Sebi Veteleanu, iar cei doi vor primi circa 500.000 de euro pentru aprobarile date! Hai ca vine DNA, singurul care mai face dreptate in tara asta….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *