SCUTUL PĂDURII. Poliţiştii din cadrul I.P.J. Vâlcea, Biroul privind combaterea delictelor silvice, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea au desfășurat acţiuni de verificare a legalităţii activităților în domeniul silvic

Săptămâna trecută, poliţiştii din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul Ordine Publică – Biroul privind combaterea delictelor silvice, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea, au organizat şi desfăşurat acţiuni de verificare a legalităţii activităţilor desfăşurate în domeniul silvic, de către şase agenţi economici.

Au fost constatate încălcări ale prevederilor legale în domeniul silvic, respectiv expedierea fără documente de provenienţă şi nerespectarea de către emitenţi a modului de completare şi eliberare a avizelor de însoţire a materialului lemnos.

Astfel, s-a dispus aplicarea de 14 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de peste 86.000 de lei.

Au fost confiscaţi peste 214 mc de material lemnos, lemn rotund, lemn de foc şi cherestea, în valoare totală de peste 31.000 de lei.

ABATERI DE LA LEGE

La data de 12 iulie a.c., M. Dorel, din Poienarii de Muscel, jud Argeş, a condus o autoutilitară pe DN 64 – Băbeni, transportând 4 mc material lemnos, specia anin negru.

În urma controlului efectuat s-a constatat că erau trasportate şi alte specii de material lemnos.

De asemenea, pe acelaşi drum a fost depistat C. Andrei, din comuna Aninoasa, jud. Argeş, care trasnporta cu o autotuilitară 3 m.c., materiale lemnos specia anin şi carpen.

La controlul efectuat, s-a constatat că erau trasportate şi alte specii de material lemnos.

În ambele cazuri, conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional confirm prevederilor legii 171/2010 şi s-a dispus confiscarea materialului lemnos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *