Micoze şi reduceri de cheltuieli la Oltchim! Angajaţii obligaţi să-şi facă „poştă” cizmele de cauciuc

Mama proştilor a rămas din nou gravidă… de această dată cu unul dintre directorii Oltchim. Specimenul a găsit o soluţie ingenioasă de reducere a cheltuielilor cu echipamentele de lucru: a dat o directivă prin care muncitorii îşi vor face „poştă” cizmele de cauciuc. O adevărată binecuvântare ţinând cont că mare parte din activitate se desfăşoară în trei schimburi. Micozele vor zburda din cizmă-n cizmă şi din om în om până când tot combinatul va ajunge la dermatologie.

„Geniul” care a clocit scenariul, adus probabil din zona „uscată”,  nu s-a gândit că mediul din combinat este unul umed, cu tot felul de agenţi care facilitează propagarea unor afecţiuni specifice. A transmis sec anunţul şi s-a dus la casierie să-şi încaseze suta de milioane de lei vechi, salariu lunar pentru munca prestată… execrabil.

Nu ştim cine va plăti tratamentul angajaţilor, un tratament destul de îndelungat, sau ce sumă va economisi Oltchim prin aplicarea acestei „idei micozomiale”, dar angajaţii au ajuns deja la capătul răbdării. Conducerea combinatului ar putea să-şi micşoreze salariile nesimţite şi să aloce suma obţinută pentru achiziţonarea cizmelor de cauciuc. Cum numărul salariaţilor de a scăzut sub 2.000 investiţia va fi minimă. Informăm conducerea societăţii că pe piaţa liberă o pereche de încălţăminte de protecţie variază între 10,73 lei şi 22,73 lei. O nimica toată în comparaţie cu bugetul alocat conducerii societăţii. Ne întrebăm cu ce vor înlocui caschetele… dacă vor înregistra noi pierderi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *