Hidroconstrucţia şi Drumurile Naţionale, „Doreii” din cauza cărora „înoată” şoferii pe DN 7

O greşeală marca „Dorel” pe care niciuna dintre cele două instituţii nu şi-o asumă face ca DN 7 să se transforme într-un adevărat lac de acumulare la kilometrul 234, în dreptul localităţii Câineni, ori de câte ori plouă abundent.

Şoseaua de pe Valea Oltului a devenit spaima şoferilor din România, având în vedere numărul din ce în ce mai mare de autovehicule care tranzitează Vâlcea, lucrările de reabilitare care nu se mai termină şi bălţile care se formează la Câineni ori de câte ori plouă. Conducătorii auto s-au aflat ultima dată într-o situaţie limită, care le-a pus la încercare nu doar nervii, ci şi dexteritatea, zilele trecute, între 15 şi 17 iulie, când drumul a devenit în doar câteva ore un adevărat lac de acumulare, iar pompierii au fost la un pas să intervină cu bărcile pentru a-i transborda. Situaţii similare s-au înregistrat şi în lunile martie şi mai, când s-a înregistrat o cantitate însemnată de precipitaţii.

După mai multe şedinţe ale Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, deplasări şi analize la faţa locului s-a ajuns la concluzia că apa se strânge pe şosea ca urmare a  intervenţiei nefaste a unor “Dorei de Vâlcea”, care au betonat singura cale de scurgere a apei pluviale în albia râului Olt. Conducerea Prefecturii Vâlcea, respectiv prefectul Radu Renga, susţine că Doreii au fost, în acest caz, angajaţii Hidroconstrucţia.

“Cei de la Hidroconstrucţia au început în urmă cu ceva ani construcţia unei hidrocentrale. În aceea zonă a existat şi o subtraversare a DN 7, de la Balta Verde la Olt, subtraversare care a fost însă betonată de cei de la Hidroconstrucţia” , a explicat prefectul Radu Renga.

Ceea ce nu se ştie sau nu se spune este, însă, faptul că angajaţii de la Hidroconstrucţia au intervenit la solicitarea conducerii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova şi Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, instituţie care funcţionează în subordinea celei din capitala Olteniei. În urmă cu aproximativ patru ani, Hidroconstrucţia a executat lucrări de modernizare pe DN 7 în cadrul unui proiect de investiţii al celor de la Drumuri Naţionale, astfel că motivul inundării şoselei nu este necunoscut drumarilor vâlceni şi nici şefilor lor de la Craiova.

d0298f42d980d8c778c418d588ec8473

Conducerea SDN dă vina pe turcul care are parcare la Câineni

Având în vedere „complexitatea” lucrării de betonare a subtraversării, lucrare recepţionată în urmă cu mulţi ani, actuala conducere a Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Vâlcea a ales politica struţului până la un punct, după care a pasat responsabilitatea în curtea poliţiei şi a cetăţeanului turc care şi-a amenajat parcarea de la Balta Verde. Terenul de pe marginea DN 7 pe care a fost amenajată parcarea aparţine unei obşti de moşneni şi a fost concesionat pentru 99 de ani, iar problema colectării apelor pluviale ar reveni astfel concesionarului.

„Cei care au concesionat acolo au în planul de sistematizare să facă un şanţ pe toată lungimea parcării şi să introducă tuburi de dimensiuni mari pentru a colecta apa pluvială. De la noi au obţinut aprobare, dar demersurile s-au împotmolit undeva la nivelul Poliţiei Române”, a precizat Lăcrămioara State, șefa SDN Vâlcea.

Deocamdată nimeni nu ştie cum va reuşi cetăţeanul care a amenajat parcarea, după ce va obţine toate aprobările şi va efectua lucrările prevăzute în planul de sistematizare, să asigure şi scurgerea apei pluviale în râu Olt. Având în vedere situaţia, şoferii care vor tranzita DN 7, prin Vâlcea, vor fi nevoiţi să se  înarmeze cu şi mai multă răbdare de acum încolo şi, pentru orice eventualitate, şi cu bărci de salvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *