Mintea de pe urmă… şi statul de drept

Şocul din miezul verii. Luni am trăit şocul vieţii, nimic nu m-a şocat cum m-a şocat depunerea jurământului de către Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare arestat pentru luare de mită în formă continuată.

Taman când îmi făceam probleme că suntem oraşul cu cei mai mulţi proşti pe mp am aflat că nu suntem singurii… avem fraţi de sânge în Baia Mare. Noi am devenit vedete peste ocean, pe tot mapamondul, din cauza celor doi primari arestaţi pentru luare de mită, băimărenii pentru că l-au ales în timpul arestului.

Da, fantele de Baia Mare a fost ales primar în timpul detenţiei, judecătorii au considerat că e periculos să-l ancheteze în stare de libertate şi i-au refuzat solicitările făcute în acest sens.

Efortul lor a fost inutil… băimărenii l-au votat oricum… cam 70% din populaţia cu drept de vot a pus ştampila pe el. O tragedie ce putea fi evitată printr-o legislaţie restrictivă… dar cine să o facă… şi cine să o aplice?

Am înţeles că suntem o ţară plasată la răscruce de drumuri, că numai cine n-a vrut nu ne-a ocupat, furat şi violat femeile, dat totuşi… nu avem nicio scuză pentru laşitatea şi promiscuitatea din prezent.

Tătarii, turcii şi ruşii au plecat de mult, noi am rămas tributari în continuare obiceiurilor proaste.

Ca şi cum nu ar fi fost suficient, în momentul în care şpăgarul jura pe Constituţia României că va respecta Constituţia şi legile României, şi că va face tot ce-i stă în putinţă pentru bunăstarea locuitorilor, un grup de cetăţeni turmentaţi înjurau de zor la poliţiştii care-l aduseseră de la penitenciarul Gherla la Primărie.

Individul era arestat preventiv pentru luare de mită, iar populaţia înjura poliţia. Abuzul de putere comis de interlop nu le-a crescut adrenalina, dar acţiunea poliţiei i-a adus în pragul nevrozei. România ar trebui depopulată şi repopulată cu specimene din alte zone geografice, măcar jumătate din ea, pentru refacerea ADN-ului.

Şi aşa ajungem la marea grevă a lichelelor încarcerate în instituţiile statului pe banii noştri, ai contribuabililor.

Am urmărit cu toţii greva puşcăriaşilor, să te sinucizi nu alta. Infractorii din puşcăriile din România s-au răsculat din cauza “condiţiilor mizerabile de cazare”.

Băieţii au furat, au ucis, au violat fetiţe de trei ani până la babe centenare şi proclamă respectarea drepturilor omului.

Despre ce  vorbim, ce drepturi s-au încălcat şi cel mai important… ale cui?

Retardaţii nu înţeleg  că au renunţat la drepturile din Constituţie în momentul în care au călcat în picioare drepturile altor semeni, drepturile victimelor.

Da, puşcăriile de la noi arată groaznic, dar sunt pe măsura gunoaielor umane care le populează.

Nu poţi să ucizi un om, să violezi un copil sau o femeie şi să ştergi totul cu buretele ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, mai mult chiar… să pretinzi drepturi egale cu cei care şi-au văzut de viaţa lor şi trăiesc bine mersi în libertate.

Știm că în România mileniului III mai sunt bărbaţi care nu pricep şi basta că sexul neconsimţit… este viol în toată regula… chiar dacă-l faci cu nevasta din dotare.

Dacă consoarta nu vrea… nu ai voie să te atingi de ea.

Din nefericire pentru specia umană brutele trăiesc, trăiesc prost dar trăiesc, victimele lor au ajuns la doi metri sub pămnânt, iar copiii au rămas cu sechele pe viaţă.

Din punctul meu de vedere, faptul că un dezaxat este vitregit de confort contează mai puţin… spre deloc.

Consider că penitenciarele din România nu au nevoie de îmbunatăţirea condiiţiilor de viaţă, băieţii trebuie să priceapă că puşcăria nu este o pensiune, nu este şi nu trebuie să arate ca un hotel de lux din Dubai. Puşcăriile au fost înfiinţate nu atât ca formă de reeducare, pentru că nu ai cum să transformi o bestie într-o fiinţă umană, şi mă refer aici la pedofili, la violatori şi la criminali, ci ca o formă de pedeapsă.

Hoţii sunt o categorie aparte, ar putea fi reeducaţi uşor doar prin confiscarea averilor şi scoaterea lor din instituţiile publice. O metodă elegantă dar eficace, aşa ar putea să probeze cât de uşor se face primul milion de euro prin forţe proprii, nu prin funcţia deţinută la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *