Ce PENSII încasează FOȘTII PREȘEDINȚI ai ROMÂNIEI: ION ILIESCU, EMIL CONSTANTINESCU și TRAIAN BĂSESCU

Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu sunt în prezent pensionari. Aceştia primesc pe lângă pensia pentru mandatele deţinute la Palatul Cotroceni şi una pentru activitatea profesională.

Venitul total de pensionar al lui Traian Basescu ajunge la 8.283 de lei. Respectiv – pensia in urma functiilor deţinute (2.583 lei) si indemnizatia de fost sef al statului, stabilita prin lege (5.700 lei).

Veniturile fostului preşedinte Ion Iliescu sunt mai mari decât cele ale lui Traian Băsescu. Pe lângă pensia de 3.916 lei lunar, acesta încasează indemnizaţia pentru funcţia supremă, de 5.331 de lei. În total, acesta primeşte lunar circa 9.200 de lei pe lună.

La rândul lui, fostul preşedinte Emil Constantinescu realizează, prin aplicarea cumului de pensii, venituri totale de circa 8.000 de lei pe lună: respectiv o pensie lunară de 3.000 de lei pentru activitatea sa de profesor universitar şi rector al Universităţii Bucureşti, la care se adaugă indemnizaţia pentru mandatul de la Cotroceni, 5.060 luna.

sursa: CAPITAL.ro

Un comentariu la „Ce PENSII încasează FOȘTII PREȘEDINȚI ai ROMÂNIEI: ION ILIESCU, EMIL CONSTANTINESCU și TRAIAN BĂSESCU

  • 20 iulie 2016 la 7:32
    Permalink

    Ca or ce muritor fara studi SUNT de acord ca fosti Presedinti sa aiba o pensie consistenta DAR va intreb DE ce pensi cu mult mai mari fostilor activisti PCR -UTC si securisti care neau distrus cu bataia in beciurile securitati DA nu trebuie ucisi nu trebuie hartuiti sia facuit datoria prin juramant fata de partidul stat INTREBARE de ce atata suma primesc domniile lor ca ne batut si inchis ca ascltam europa libera sau vocea americi DOVADA ca Romania inca traeste sub domnia Fostilor comunisti NU vrem moarte nu vrem persecuti Siau facut atunci datoria DAR de ce atata bani ASTA no pot intelege.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *