Acum e o certitudine, în ciuda cârcotaşilor: CS Şirineasa şi-a depus dosarul de licenţiere şi va activa sezonul viitor în Liga a 3-a

Dacă până acum totul era la stadiul de aşteptare (iar cârcotaşii aveau motive de a specula şi de a arunca „cu noroi” în stânga şi-n dreapta), de acum e o certitudine. După ce a câştigat, în dublă manşă, contra campioanei Doljului, Tractorul Cetate, CS Şirineasa şi-a depus oficial cererea de înscriere în Liga a 3-a la Federaţia Română de Fotbal. Acum rămâne doar ca gruparea vâlceană să contureze lotul, iar cei care s-au angajat că vor sprijini financiar echipa, să se ţină de promisiuni. Startul Ligii a III-a se va da pe 27 august sau 3 septembrie.

E nevoie de un buget de 3,3 miliarde lei

Unul dintre pionii principali în acest angrenaj, sezonul viitor, va fi primarul de la Şirineasa, Ioan Bebe Streinu. Acesta spune că după estimările pe care le-a făcut, echipa ar trebui să aibă un buget de circa 3,3 miliarde lei vechi. Sunt trei firme care vor să ajute. O firmă va asigura, după cum a promis, transportul echipei la meciurile din deplasare şi, eventual, 3-4 nopţi de cazare în situaţia în care echipa va trebui să plece cu o zi înainte la deplasările mai lungi. Aceeaşi firmă ar urma să achite şi taxele către FRF, care se ridică la peste 200 de milioane lei vechi (însemnând taxa de afiliere, vize, transferuri, amenzi pentru cartonaşe şi altele de acest gen). O altă firmă ar putea plătii salariile jucătorilor. Pentru aceasta, managerul general al clubului, Mădălin Dobre a estimat un buget de circa două miliarde lei vechi, cu impozite cu tot.

Narcis Enăchescu şi Robert Tufişi, colaboratorii clubului

Se pare că s-a rezolvat şi situaţia băncii tehnice la CS Şirineasa. Dobre spune că nu se pune problema ca Tavi Iordache să fie schimbat. Acesta va rămâne, va cere o derogare (pentru că are Licenţa UEFA B şi la Liga a 3-a trebuie ca echipele să aibă antreenor cu Licenţa UEFA A) dar va colabora cu profesorul Narcis Enăchescu, un antrenor tânăr da cu experienţă la acest nivel. De asemenea, fostul mare portar vâlcean, Robrt Tufişi va merge la Şirineasa unde va conduce două antrenamente săptămânale a portarilor.

Trei grupe de juniori

Potrivit regulamentului FRF, pe lângă cei trei juniori Under 19 pe care o echipă, la Liga a 3-a, trebuie să-i aibă în teren pe toată durata unui meci, clubul vâlcean este obligat să aibă minim trei grupe de copii în campionatul judeţean, organizat de AJF Vâlcea. Două dintre echipe vor proveni de la CS Hidro Rm. Vâlcea, iar alta, cel mai probabil, va fi alcătuită din copii născuţi în Şirineasa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *