Licitaţii cu iz penal la Primăria Râmnicului?

Mircia Gutău face mişto pe faţă de lege, de organele de control ale statului, de cetăţenii care l-au votat… şi de cei care nu l-au votat. De fapt, gaşca lui de şmecheri face mişto de toată lumea… şi pe bună dreptate dacă nimeni nu face nimic să-l oprească. Comite câte un abuz pe zi şi nimeni nu-l întreabă de sănătatea instituţiei ce cu dezonoare o conduce. Cetăţeanul a aruncat 3 miliarde de lei vechi pentru Ziua Imnului Naţional, a dat contractul pentru organizarea manifestaţiei  unei firme de casă, fără licitaţie, a organizat una după ce presa a semnalat abuzul, licitaţie discutabilă care l-a scos câştigător pe acelaşi Bobiţă Cătuşanu, firma lui Proevent fiind singura care a corespuns criteriilor impuse de caietul de sarcini… de Mircia Gutău.

 

În prima conferinţă de presă susţinută de Mircia Gutău în calitate de primar validat al Râmnicului, cam pe 15 iulie, ecologistul a anunţat ce abuzuri şi-a propus să facă în prima lună a mandatului, dar şi  modul de legalizare a unor  abuzuri  deja comise, respectiv organizarea Imnului Naţional cu firma Proevent, firma lui Bobiță Cătuşanu, organizatorul său de casă. Gutău a anunţat parteneriatul cu Cătuşanu în perioada în care îşi exercita ilegal mandatul de primar al Râmnicului.

În urma semnalelor trase de ziarul nostru cu privire la acordarea fără licitaţie publică a contractului pentru organizarea manifestaţiei de Ziua Imnului Naţional, o încălcare flagrantă a legii, primarul Gutău şi-a propus să mimeze una pentru a nu ajunge în cătuşe mai devreme decât şi-a propus.

A doua zi de la apariţia articolului a anunţat organizarea unei licitaţii în vederea racolării organizatorului perfect şi ce credeţi… vineri, 22 iulie, dată la care s-au deschis cele două oferte, a fost acceptată taman firma lui Bobiţă Cătuşanu, firma Proevent. Contracandidata a fost respinsă pentru că a depus o ofertă alternativă… procedură ilegală.

Cum nimeni nu şi-a imaginat un alt scenariu rămâne totuşi întrebarea de ce s-a străduit Mircia Gutău să specifice în aşa-zisul caiet de sarcini condiţiile de atribuire a contractului. Potrivit pasajului cu pricina, programul prezentat şi aprobat de C.L. în şedinţa extraordinară din data de 11 iulie a fost unul „estimativ” cu toate că  avea toţi actorii plasaţi în program la ore bine stabilite de Bobiţă Cătuşanu. Noul organizator, adică acelaşi Bobiţă Cătuşanu, nu avea voie să schimbe aproape nimic din programul stabilit iniţial şi aprobat de C.L., iar motivul este unul simplu… jocurile fuseseră făcute, iar un nou program nu putea fi aprobat în termen de C.L.

Aparent, Cătuşanu 2 va putea să înlocuiască o formaţie doar cu o alta de acelaşi nivel… nimeni nu ştie însă cine este sosia Andei Adam, în bani vorbind, sau a formaţiei Proconsul, asta ca miştocăreală, pentru edilul oraşului asta practică de când s-a instalat în fotoliul de primar.

Abuzul este evident, şi poate fi considerat unul cu iz penal dacă luăm în calcul suma şi modul de organizare al manifestaţiei. Va fi interesant cu ce formaţii şi artişti va veni Bobiţă Cătuşanu, pe ce va cheltui 180.000 lei… şi ce va face cu cele 44 de microfoane şi 12 monitoare cerute. Primăria susţine că s-au cumpărat atâtea pentru că „în spectacolul din 29.07.2016 va participa un ansamblu instrumental de mari dimensiuni, care va funcţiona atât în recital distinct, cât şi ca acompaniament al interpreţilor ce vor evolua”… în faţa celor 30.000 de vâlceni, atât a numărat din birou actualul Executiv al Râmnicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *