Yessmanii lui Gutău plătiţi cu excursii în Spania pe banii municipiului

Mircia Gutău nu se dezminte, îşi plăteşte cu vacanţe în Spania plătite din bugetul municipiului serviciile oferite de consilierii săi locali în campania electorală şi în plenul C.L. Cei patru consilieri locali, aleşi chipurile prin vot, vor păpa din bugetul local 22.000 lei în… patru zile.

Yessmanii lui Gutău sunt trimişi în Spania, la Barcelona si Valencia, pe banii contribuabililor drept plată pentru alergătura din campania electorală şi voturile din C.L.

Cei patru consilieri vor cheltui din bugetul local 22.000 lei. Vacanţa plătită din bani publici a fost justificată ca fiind o vizită de studiu şi documentare… şi de participare la Târgul de turism cu tema “Descoperă comorile României”. Excursia va avea aloc în data de 10-15 august sau 24-29 august.

Astfel: “Ţinând seama de prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative: În baza art. 36, alin. 2 şi art. 115 din Legea nr.215/2001 a Administraţiei Publice Locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, primarul Mircia Gutău, iniţiatorul proiectului, hotărăşte (nu propune spre aprobarea C.L., cum era normal)… deplasarea în Spania în perioada 10-14 august sau 24-29 august a unei delegaţii din partea municipiului Râmnicu Vâlcea, formată din 4 consilieri locali, în vederea participării la o vizită de studiu şi documentare şi la Târgul de Turism  având ca temă „Descoperă comorile României…”

Conform Art. II al OUG nr.26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative, conducătorii autorităţilor si instituțiilor publice ale administrației publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, au obligația să dispună măsurile necesare în vederea diminuării cu 30% a cheltuielilor de protocol și a cheltuielilor cu deplasările în străinătate cu următoarele excepţii:

  • a) cheltuielile de protocol și cheltuielile cu deplasările în străinătate aferente proiectelor de finanțare din fonduri externe nerambursabile;
  • b) cheltuielile cu deplasările în străinătate aferente participării forțelor armate la misiunile prevăzute la art. 2 din Legea nr. 121/2011 privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român;
  • c) cheltuielile cu deplasările în străinatate ale polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare care desfăsoară misiuni în cadrul forțelor de menținere a păcii;
  • d) cheltuielile cu deplasările elevilor și profesorilor la olimpiadele și concursurile internaționale.

Până una alta, cum reprezentanţii CL nu se încadrează în niciuna din categoriile prevăzute de ordonanţă, deoarece nu prea au nici obiect de studiu, edilul Râmnicului a scos la înaintare prevederile Legii  nr.215/2001 a Administraţiei Publice Locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art. art. 36, alin. 2, lit e, atribuții privind cooperarea interinstituțională pe plan intern și extern;  şi art. 115 care-i permite să-şi trimită consilierii şi în spaţiul cosmic dacă are aprobarea C.L. şi a prefectului judeţului „Dispozitiile primarului, hotărârile consiliului local și hotărârile consiliului județean sunt supuse controlului de legalitate al prefectului în condițiile legii care îi reglementează activitatea.” Cum prefectul e frate de administraţie publică cu primarul… plecarea peste graniţă are şi avizul Prefecturii Vâlcea.

Aşa se face că în prima fază a „proiectului de cooperare instituţională” demarat doar de vâlceni, deoarece spaniolii habar nu au că vor fi  vizitaţi de ”comorile” lui Mircia Gutău din Consiliul Local, patru dintre consilieri locali, cel mai probabil cele 4 amazoane ecologiste, că tot se pune accent pe natură, vor zbura spre tărâmurile însorite ale Spaniei pe banii vâlcenilor chiar dacă n-au prestat niciun serviciu pentru comunitate, ci doar pentru primarul care le-a oferit mandatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *