După ce aici evoluau două echipe, FC Saldi şi FC Cavalerul Trac, activitatea fotbalistică din Cernişoara ar putea să „moară” în scurt timp

Nu cu mult timp în urmă, comuna Cernişoara avea două echipe de fotbal. E vorba de FC Saldi, echipa lui Siliminel Diaconescu şi FC Cavalerul trac, echipa care a preluat activitatea fostului real Cernişoara şi a fost dusă de patronul său, Robert Dican, până în Superligă.

Uite Saldi…nu e Saldi

În cazul echipei FC Saldi lucrurile au stat aparent „în coadă de peşte” în ultima perioadă. Finanţatorul Siliminel Diaconescu a înscris-o în Liga a 5-a, a retras-o apoi pe parcursul campionatului, a reînscris-o în campionatul următor dar datorită câtorva neprezentări consecutive a fost exclusă şi uite aşa a fost incertitudine în privinţa activităţii acestei formaţii în ultimul eşalon fotbalistic vâlcean.

Robert Dican: „Nu mai vereau să bag bani în fotbal, la Cernişoara”

FC Cavalerul Trac a avut, în schimb, un traseu fulminant, în câţiva ani de la implicarea în fotbal, Robert Dican a ajuns, sezonul trecut, ca la un moment dat să atace podiumul Superligii. „Am ajuns la concluzia că cine se implică în fotbal, cu bani, e nebun. Sunt prea mulşi „şacali” care abia aşteaptă săte înhaţe. Dacă nu te ţi bine, eşti mâncat. În trei ani de când bag banii în fotbal mi-am dat seama că am pierdut aceşti bani de pomană. Nusunt supărat pe autorităţile din Cernişoara, dar nu mai vreau să bag bani. Cert este, deci, că sezonul viitor voi înscrie o echipă în Liga a 3-a, cu băieţii din zonă. Mă mai gândesc dacă voi ajuta financiar echipa din Horezu. Cât priveşte implicarea jea la Viitorul Dăeşti, sunt simple fabulaţii. Nicio dată nu s-a pus problema asta!”, ne-a declarat telefonic, Robert Dican. 

Primarul Mihai Ionescu: „Îmi pare rău de situaţia creată”

„Îmi pare rău de situaţia creată. Eu am încercat, legal, să-l ajut pe Robert, i-am concesionat terenul de fotbal pe 25 de ani…Probabil că vrea microbuzul şcolar cu 40 de locuri, ar trebuie să găsesc şi eu calea legală, nu-i pot da microbuzul aşa, să transporte fotbaliştii că vin ăştia peste mine şi mă leagă. Nici n-am mai vorbit cu Robert în ultima vreme să văd ce vrea, dar, repet, îmi pare rău c s-a ajuns aici. Din câte ştiu, el vroia să continue activitatea cu juniorii lui Gicu Deaconescu, dar vedem dacă va mai fi aşa”, ne-a declarat şi primarul comunei Cedrnişoara, Mihai Ionescu.  

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *