ACŢIUNI ALE POLIŢIEI VÂLCENE, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul zilei de ieri, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Ieri, 74 de forţe de ordine au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, şi luptători de intervenţie rapidă sprijiniţi de jandarmi şi echipe din cadrul Centrului Chinologic „Aurel Greblea” Sibiu au organizat activităţi specifice muncii de poliţie în zona municipiul Râmnicu Vâlcea – Băile Olăneşti  pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi a încălcărilor normelor privind relaţiile sociale.

DSC_0214

Totodată, s-a urmărit creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţenilor,  prin prevenirea comiterii faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi a celor săvârşite cu violenţă. S-a urmărit creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele cu risc criminogen.

În urma activităţilor, au fost constatate 2 infracţiuni  de furt de energie electrică. Poliţiştii au legitimat 164 de persoane şi au fost controlate 40 de autovehicule. De asemenea, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.840 de lei.

DSC_0212

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Poliţiştii vâlceni au desfăşura şi activităţi preventive, având ca scop conştientizarea conducătorilor auto cu privire la consecinţele accidentelor rutiere cauzate de încălcarea de către aceştia a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, reliefând faptul că măsurile pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, şi-au atins scopul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *