A picat sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat în acestă dimineață că ”sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicație între unele componente ale sistemului. Până la anunțul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii rețetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline. Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 72 ore lucratoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale în vigoare”.

Conform site-ului hotnews.ro, CNAS nu mai dispune de mentenanță și suport pentru acest sistem de la sfârșitul anului 2015.

În luna iulie, CNAS a anuntat ca a atribuit prin licitație două contracte de peste cinci milioane de euro catre Teamnet, firma fondată de Sebastian Ghiță, pentru mentenanșa sistemului IT al cardului de sănătate și a platformei IT a asigurarilor de sănatate. Contractele ar urma să fie semnate abia după analizarea contestaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *