Actualul tehnician al CSM-ului, Gery Gane: „Cel de-al doilea prenume al meu, pe lângă, Ionel, e Jerzinio, nu Tersinio!”

Dezimvolt, deschis la dialog şi totdeauna cu zâmbetul pe buze, noul antrenor al divizionarei B, CSM Rm. Vâlcea, Ionel Gane răspunde la întrebări fără ezitare şi totdeauna are câte ceva de completat.

„Am ales Liga 1 pentru că vroiam o nouă provocare”

„Am fost ofertat în mai multe rânduri de conducerea administrativă a clubului din Zăvoi, dar la vremea aceea am ales Liga 1 pentru că era vorba şi de o ofertă mai bună, financiar, de ce să nu recunosc, dar şi de o provocare. Antrenasem la Liga a 2-a e Gaz Metan CFR Craiova şi vroiam să fac pasul spre prima ligă. Au fost experienţe plăcute, pe unde am antrenat am dat credit tinerilor şi jucătorilor cu potenţial. De exemplu, la Petrolul l-am avut pe Zubir căruia i-am dat mai multă libertate în teren. Vedeţi, acum a plecat afară şi într-un meci amical cu Liverpool. mă bucur că am avut inspiraţie şi am văzut în el un jucător cu potenţial. Şi exemplele ar putea continua. E adevărat, de asemenea că fiind atacant, îmi place golul. Pe unde am antrenat, am vrut să da echipelor mele o tentă ofensivă. Golul e, cred eu, sarea şi piperul unui meci. Oamenii vin la stadion să vadă goluri, ori tu, echipă, dacă nu ataci, dacă nu-ţi creezi faze de atac, cum să marchezi?!”

Apreciez seriozitatea de la CSM”

„Acum am ales să vin la CSM fiind atras de proiectul pe care mi l-a propus conducerea administrativă a clubului. Am apreciat seriozitatea cu care vlucrează oamenii din club. Vedeţi, aici nu se lucrează pompieristic. Băieţii spun: îţi pot da un leu, nu cinci, dar dacă-ţi spun că-ţi dau un leu, un leu îşi dau. E important ca tu, antrenor, să ai liniştea să lucrezi cu echipa fără ca jucătorii să fie nemulţumiţi. La Petrolul, de exemplu, unde eram neplătişi de luni de zile, nu mai aminteam de bani. Jucătorii erau conştienţi că sunt profesionişti şi-şi respectă munca, eu ce era să le mai promit, legat de bani?! Aici, la Vâlcea, repet, există linişte, din punctul ăsta de vedere, măcar băieţii sunt concentraţi pe antrenamente şi nu au în cap întrebări e genul: noii când mai primim ceva bani?!”

Gery, de la Jerzinio

Amintindu-ţi căcea mai frumoas perioadă din activitatea sa de fotbalist a fost în cea de-a doua „descălecare” la Dinamo (Cu Cornel Dinu antrenor), Ionel Gane a explicat şi faptul că în certificatul de naştere se numeşte JERSINIO şi nu TERSINIO! „Când m-am născut eu era nebunia cu Brazilia campioană mondială. Acolo juca unul Jersinio. De aici şi prenumele pe care mi l-a pus tata. Dar când să fac buletinul, un funcţionar neatent, în loc de J a scris T şi aşa a apărut Tersinio. eu n-am mai făcut demersuri ca să schimb acel prenume pentru că în România birocraţia te omoară. Trebuia să anunţ în Monitorul Oficial, şi aşa mai departe. De de Gery? Păi, mama, cei din familie, de la Jerzinio îmi ziceau Gery”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *