Gutău şi Veţeleanu nu se lasă… Afaceri imobiliare la Primăria Râmnicului

Primarul Mircia Gutău reia seria abuzurilor prin achiziţionarea unui imobil la un preţ stabilit pe „picior” în biroul din Primăria Râmnicului. Edilul Râmnicului şi-a propus să facă o afacere imobiliară pe spatele bugetului local, o mârlăneală la care consilierii locali sunt obligaţi să participe doar pentru legalizarea ei.

Executivul Primăriei ne pregăteşte încă o surpriză… tot pe banii noştri, achiziţionarea unui imobil, mai exact a construcţiei din vecinatatea Şcolii „Take Ionescu”, la o sumă necunoscută, pentru transformarea zonei într-una de promenadă, de recreere cu alei pietonale, obiecte de artă plastică şi monumentală şi… construcţii pentru agrement şi cultură.
Cel puţin aşa prevede Planul Urbanistic Zonal aprobat prin HCL din data de 31 august 2015.
Mircia Gutău susţine că trebuie să-l ia pentru că „se află într-o avansată stare de degradare datorată neîntreţinerii acestuia de către proprietar, fapt care afectează negativ aspectul urbanistic al zonei, iar elemente ale acesteia pun în pericol viaţa cetăţenilor ce tranzitează trotuarul de pe latura de vest a imobilului, fapt pentru care proprietarul a fost somat în repetate rânduri de către inspectorii din Corpul de Control al Primarului să procedeze de urgenţă la repararea sau dezafectarea imobilului…”
Nimeni nu pune la îndoială necesitatea demolării clădirii cu pricina, ci doar oportunitatea achiziţionării ei de către Primăria Râmnicului în vederea demolării.
Primăria nu este agenţie imobiliară, dacă mai exista un dubiu în acest sens. Şi ca toată afacerea să pută cât mai tare, Gutău a demarat în regim de urgenţă procedura pentru achiziţionarea, expropierea imobilului şi a terenului aferent în suprafaţă de cca 1555 mp. Comisia de negociere a preţului a fost aleasă din rândul consilierilor locali, din fiecare partid câte un reprezentant, în şedinţa din data de 22 iulie 2016, iar protagoniştii care vor mima legalitatea abuzului.
Acelaşi raport specifică faptul că respectivii nu vor putea negocia un preţ mai mare decât cel prevăzut de raportul de evaluare… raport efectuat tot de oamenii primarului. Astfel, cei patru consilieri locali vor negocia direct cu proprietara terenului Gutzulescu Ioana Ruxandra.
Şi revenim din nou la respectarea procedurilor, a legii… un termen perimat din punctul de vedere al primarului Mircia Gutău. În proiectul-hotărâre supus aprobării specialiştii Primăriei specifică foarte clar la punctul 2 că înfiinţarea comisiei de negociere a preţului de achiziţionare a clădirii se va face după aprobarea de către Consiliul Local a preţului maxim rezultat din Raportul de evaluare, comisie ce va fi numită prin Dispoziţia Primarului municipiului.
În cazul de faţă, primarul Râmnicului şi-a înfiinţat comisia înaintea aprobării preţului maxim, în concluzie consilierii vor negocia de fapt preţul impus de Mircia Gutău, neaprobat de Consiliul Local al Râmnicului.

Un comentariu la „Gutău şi Veţeleanu nu se lasă… Afaceri imobiliare la Primăria Râmnicului

 • 2 august 2017 la 9:16
  Permalink

  Dupa cum se vorbeste prin tirg , proprietarul ruinei va primi o suma consistenta avind in
  vedere implicarea sa politica. Acesta a si fost motivul pentru care s-a tergiversat intrarea ei in posesia Primariei. Adica sa fie in posesia cui trebuie.
  Cum isi permite surogatul de primar sa foloseasca banii publici pentru a indestula clientela politica?
  Balele pe care le face in aparitiile TV sunt asa , pentru a impresiona. Totusi , atunci cind ai apucaturi banditesti , greu te lepezi de ele. Ptiu satana.
  Poate ca , consilierii locali , mai ales cei ai lui zoaie tache si ai mafiei galben portocalii nu vor vota aceasta mare lovitura. Se aude , pigmeilor?
  Cind oare se vor termina aceste tunuri la banul public? Poate in acest caz city managerul controlor va avea un cuvint de spus , dar se pare ca pozitia lui de ghiocel nu-i da voie sa fie demn.
  Fomistilor , va veni vremea cind si voi veti plati. Sper sa nu aveti dupa sentinta aceeasi atitudine ca a surogatului.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *