Mircia Gutău, anchetat de DGA pentru comiterea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale

Angajaţii Primăriei chemaţi în “stol” la declaraţii pentru confirmarea abuzului au fost la un pas de perfuzii. Primarul Gutău a ajuns din nou clientul organelor de cercetare penală după o lună de mandat, iar sorţii nu-i sunt favorabili. Gutău nu mai are nevoie de duşmani e “săpat adânc” de colaboratorii din dotare, indiferent de zona din care provin. Chiar dacă intenţiile sunt onorabile… inteligenţa le joacă feste şi mai pun câte o cărămidă la cazierul judiciar al acestuia. De această dată, edilul Râmnicului a fost dat în “gât” chiar de subalternul său de încredere viceprimarul Eusebiu Veţeleanu.

 

Mircia Gutău stă pe un butoi cu pulbere. Edilul Râmnicului află zilele acestea dacă va fi sau nu trimis în judecată de Direcţia Generală Anticorupţie Vâlcea pentru săvârșirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale, respectiv de ocupare a funcţiei de primar al Râmnicului în perioada invalidării de către Judecătoria Râmnicul Vâlcea.

Ancheta DGA a ajuns la final. Din data de 22 iunie, ziua invalidării, angajaţii Primăriei Râmnicului au dat declaraţii la DGA cu privire la participarea ilegală a cetăţeanului Gutău la şedinţele operative ale instituţiei, şedinţă în care o parte din directorii participanţi au fost jigniţi şi ameninţaţi cu demiterea pentru gafe imaginare. Unul dintre ei a taxat nesimţirea cu o plângere penală pentru abuz, moment în care s-a demarat ancheta.

Săptămâna trecută, de frica puşcăriei, una dintre angajatele instituţiei a cerut să fie asistată de un avocat la întâlnirea cu ofiţerii DGA, o solicitare stupidă în condiţiile în care trebuia să spună dacă Gutău a participat la operative şi cum au decurs întâlnirile ilegale cu angajaţii instituţiei. Interogatoriile DGA au fost mai mult formale, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu a confirmat abuzurile comise de Gutău prin două comunicate de presă şi o postare pe pagina de facebook. Redăm mai jos mesajul viceprimarului Eusebiu Vețeleanu, după ce Gutău a petrecut mai multe zile în biroul său de primar, fără să fi fost validat de judecători:

 

“Eusebiu Vețeleanu

28 Iunie

Fac un anunţ pentru câteva personaje care îşi consumă energiile pe facebook, din lipsă de activitate, întrebându-se ce caută dl Mircia Gutău la primărie în această perioadă, deoarece încă nu a fost validat în funcţia de primar.

Duminică, 26 iunie, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, am fost ales de consilierii locali viceprimar cu atribuţii de primar, până la clarificarea situaţiei dlui Mircia Gutău. L-am rugat pe primarul ales al Râmnicului să mă consilieze în aceste zile, pentru a lua cele mai bune decizii, întrucât în oraş sunt extrem de multe lucruri, unele de îndreptat, unele de finalizat, altele de început. Sunt onorat, aşadar, să-l am consilier personal onorific pe dl Mircia Gutău, care va veni în biroul primarului şi va merge cu mine pe şantierele oraşului ori de câte ori voi considera că e nevoie.

Experienţa de gospodar şi bun administrator a dlui Gutău trebuie exploatată la maxim în această perioadă de către viceprimarii Râmnicului. Sunt convins că dl Mircia Gutău va fi validat de Tribunal în funcţia de primar cel târziu săptămâna viitoare.”

Veţeleanu a încercat să fie ironic cu “personajele care-şi consumă energia pe facebook” și postează comentarii negative la adresa “primarului mult iubit”. Fără să-şi dea seama, viceprimarul cu atribuţii de primar Veţeleanu a recunoscut direct că este complice la comiterea abuzului, la comiterea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale prin permiterea abuzului, prin delegarea ilegală a unor atribuţii acordate doar lui  prin decizia CL al Râmnicului.

Acelaşi viceprimar confirmă faptul că Gutău “trebuia” să facă rectificarea de buget în perioada respectivă, în prima lună de mandat a noului Executiv. În perioada la care face referire Veţeleanu, cetăţeanul Gutău a “rectificat” bugetul local al Râmnicului în funcţie de interesele personale, toate proiectele de hotărâre propuse pentru prima şedinţă extrordinară au vicii de legalitate, toate au la bază un abuz care i-ar putea aduce lui Gutău încă un “mandat” la puşcărie. Din prima şedinţă de CL, Gutău şi gaşca lui de consilieri au făcut praf excedentul lăsat de primarul interimar Gigi Matei şi ceva în plus… 5,8 milioane de euro. Băieţii au încălcat şi încalcă legea şi mai şi semnalzează abuzul cu o nesimţire fără margini.

Mergând pe nota ironică, nu ştim cum şi-a permis directorul jignit de Gutău să-i facă plângere penală pentru abuz… şi nici cum a îndrăznit DGA să ancheteze noua gaşcă instalată la conducerea Râmnicului.

Dacă abuzul se va confirma, noul dosar al primarului Gutău va fi trimis in instanţă luna aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *